Riik põlgab kohalikke kütuseid (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Viru Keemia Grupp toodab nii palju põlevkiviõli, et rahuldaks Eesti aastase vajaduse. Pildil jälgivad operaatorid õlitootmist juhttabloolt.
Viru Keemia Grupp toodab nii palju põlevkiviõli, et rahuldaks Eesti aastase vajaduse. Pildil jälgivad operaatorid õlitootmist juhttabloolt. Foto: Kaupo Kikkas

Ajal, mil Eesti on lõpetanud Venemaalt gaasi ostmise ja pole selge, kust ja kuidas sügiseks veeldatud maagaasi saab, pakuvad kohalikud ettevõtjad riigile abikätt. Riik aga seda vastu võtma ei tõtta. Selle asemel räägitakse järjest rohkem võimalikest gaasi tarnehäiretest.

Viru Keemia ­Grupi (VKG) tehnikadirektor ­Meelis ­Eldermann pakkus välja, et Eesti võiks kaugküttes Vene gaasi asendada kodumaise põlevkiviõliga, millel on kõrgem kütteväärtus ja madalam hind.

Majandus- ja ­taristuminister Taavi Aas ütles riigikogu info­tunnis, et Eesti kasutab kodumaist põlevkiviõli maagaasi asendajana ainult siis, kui ­mingit muud alternatiivi enam ei ole.

«Tegemist on võimaliku variandiga, mida oleme ­käsitlenud ühe võimalusena ­gaasidefitsiidi korral,» rääkis Aas. «Täna töötame selle nimel, et meil oleks olemas gaas ja veeldatud maagaas (LNG), see oleks meie esimene plaan. Õli juurde tuleme siis, kui kõik muud variandid on ­ammendatud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles