Eesti Energia nõukogule valiti uus juht

BNS
Copy
Anne Mere. FOTO: Liis Treimann
Anne Mere. FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Eesti Energia erakorraline üldkoosolek otsustas teisipäeval nimetada seni nõukogu tööd juhtinud Väino Kaldoja asemele nõukogu uueks esimeheks Anne Mere.

Lisaks Merele kuuluvad nõukogu uude koosseisu Taavi Tamkivi, Tarmo Porgand, Ahti Kuningas, Andres Liinat, Einari Kisel ja Meelis Einstein, teatas Eesti Energia Londoni börsile. Nõukogu ametiaeg on kolm aastat.

Nõukogust lahkusid lisaks Kaldojale Ants Pauls, Ivo Palu ja Raigo Uukkivi.

Anne Mere on Fazer Eesti, Fazer Latvia ja Fazer Lietuva juhatuse liige ja endine HKScan Estonia, HKScan Latvia ja HKScan Lithuania juhatuse liige, samuti endise Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees.

Andres Liinat on endine Cleveroni tegevdirektor ning endine Tartu Ülikooli kantsler. Ta on töötanud juhtivatel kohtadel hotellinduses, kaubanduses, panganduses.

Einari Kisel on Tallinna Tehnikaülikooli targa linna tippkeskuse strateegia- ja partnerlussuhete juht, endine Maailma Energeetikanõukogu Euroopa regiooni juht ning varasem majandusministeeriumi energeetikaosakonna juhataja ja Eesti Energia energiakaubanduse direktor.

Meelis Einstein on Kunda Nordic Tsemendi tegevdirektor ja juhatuse liige, HeidelbergCement grupi Balti üksuste juht ning ehitusmaterjalide tootjate liidu juht.

Taavi Tamkivi on Salv Technologiesi asutaja ja tegevjuht ning endine Wise Payments Limited Eesti filiaali vastavuskontrolli juht.

Tarmo Porgand on rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja asetäitja, osalus­poliitika valdkonna kujundaja ja riigi osalusega äriühingute juhtimise ekspert. Porgand on ka Operaili nõukogu liige ning varasem Eleringi, Levira ja Riigi Kinnisvara nõukogu liige.

Ahti Kuningas on majandusministeeriumi transpordi asekantsler ning varasem majandusarengu asekantsler. Kuningas kuulub Tallinna Sadama ja RB Raili nõukogusse.

Eesti Energia nõukogul on 6–8 liiget, kes määratakse ametisse rahandusministri kui omaniku esindaja otsusega, võttes arvesse riigi osalusega äriühingute nõukogude liikmete nimetamiskomitee ettepanekuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles