Simson soovitab riikidel jätkata energiahindade toetusmeetmetega ka järgmisel talvel (1)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
04.01.2022, Tallinn. Otse Postimehest stuudios Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Foto Madis Veltman, Positmees
04.01.2022, Tallinn. Otse Postimehest stuudios Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson. Foto Madis Veltman, Positmees Foto: Madis Veltman

Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson (KE) märkis rahvusringhäälingule, et riikidel on kõrgete energiahindade tõttu mõistlik ka järgmisel talvel jätkata toetusmeetmetega.

Simsoni hinnangul tuleb talv tarbija jaoks keeruline olenemata Ukraina sõjas toimuvast.

Voliniku sõnul toetab komisjon võimaliku meetmena energiahindade leevendamiseks aktsiisialandusi elektrile, kuid möönab, et igas liikmesriigis on olukord erinev. «Kui riigil on piiratud ressursid ja kõike kinni maksta ei saa, siis see ongi poliitikute otsus, keda tuleb toetada ja milline toetamine on kõige tõhusam,» märkis ta.

Täna lausus majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas (KE) riigikogu ees, et eeloleval talvel peab Eesti olema valmis gaasi pikaajaliseks tarnehäireks. «Olukorras, kus Venemaa-poolsete tarnetega ei saa enam arvestada, peame lisaks LNG-tarnete Eestisse toomisele olema igaks juhuks valmis ka gaasi pikaajaliseks tarnehäireks,» märkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles