Üürikorterite defitsiit tekitab Tartus juba järjekordi

PM Majandus
Copy
Kortermaja Tartus
Kortermaja Tartus Foto: Margus Ansu

Tartu üüriturg hakkab üle kuumenema, kirjutab Uus Maa Tartu büroo maakler Anna Vikman-Vähi ettevõtte blogis. Suure nõudluse taga on nii Ukraina põgenikud kui ka õige pea saabuvad tudengid. Üürikorteri huvilised moodustavad suisa järjekordi.

Kui varem küsiti maakleri käest, kas ehk midagi uut ja huvitavat on müüki tulemas, siis nüüd on hakatud uurima, mida ja millal on saabumas üüriturule. «Mitmed kliendid, kes on üürikorteritest ilma jäänud, võtavad ennast nii-öelda üüripakkumiste järjekorda,» märkis Vikman-Vähi.

Kõige enam tuntakse puudust kolmetoalistest üürikorteritest, mis on keskmises või heas seisukorras. Ühetoalisi liigub rohkem, kuid neile ei jõua paljud reageerida, sest ka nende vastu on huvi tohutu. Enim on saada kallima hinnaklassi või luksuslikke kortereid, mille nõudlus on endiselt tavapärane.

«Kui praegu on turul palju põgenikke Ukrainast, siis üsna pea läheb tõeliseks rabamiseks, sest hoo saab sisse ka iga-aastane tudengite korteriralli,» kirjeldas Vikman-Vähi.

Tema hinnangul jätkavad hinnad tõusu. «Suure nõudluse tulemusel on Tartu üürihinnad tõusnud juba 10–15%. Näiteks, kui alles hiljuti oli ühetoalise sisustatud korteri üür 300 eurot kuus, siis nüüd on hind 350 eurot,» ütles ta. «Arvata võib, et juulis ja augustis, tudengikorterite broneerimise tippajal, kasvavad üürihinnad veelgi. Septembri teisel poolel turg aga eeldatavalt stabiliseerub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles