KRIIS SELJATATUD ⟩ Tallinna lennujaama reisijate arv kasvab mühinal

PM Majandus
Copy
Tallinna lennujaama külastab peale koroonapandeemiat aina rohkem rahvast.
Tallinna lennujaama külastab peale koroonapandeemiat aina rohkem rahvast. Foto: Tairo Lutter

Aprillis läbis Tallinna lennujaama 216 841 reisijat, mida oli võrreldes möödunud aasta aprilliga ligi viis korda rohkem. Kriisieelse mahuga võrreldes jõudis reisijate arv seni kõrgeimale, 81 protsendi tasemele.

Tallinna Lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul aitasid aprilli suurepärastele tulemustele kaasa suvine lennuplaan ning koolivaheaeg.

«Terminal on taas inimesi täis ning tipptundidel lähenevad reisijate ja lennuoperatsioonide arvud juba 2019. aasta tasemele. Lennufirmade pakutavate istekohtade arv on jõudnud kriisieelsele tasemele ning lendude keskmine täituvus tõusis aprillis 65 protsendi juurde,» rääkis Pärgmäe.

Reisijate arvu kiire tõusu ning tööjõu puuduse tõttu võivad lennujaamas tekkida ka järjekorrad. «Selleks, et reisieelne aeg kulgeks mõnusalt ning kõik vajalikud toimingud saaks aegsasti tehtud, palume reisijatel varuda aega ning tulla lennujaama vähemalt kaks tundi enne väljalendu,» soovitas Pärgmäe.

Aprillis sai Tallinnast lennata 36 regulaarlennu sihtkohta, millele lisandusid tellimuslennud Egiptusesse, Türki ja Kanaari saartele. Uutest liinidest alustas Ryanair liinilende Nürnbergi, Pegasus ja SunExpress alustasid regulaarlende Antalyasse ning Kreeka lennufirma Aegean Airlines taastas hooajalennud Ateenasse.

Suurima turuosaga lennufirma oli aprillis Ryanair, kellega lendas 25 protsenti kõigist reisijatest, airBalticuga lendas 23 protsenti, 9-protsendilise turuosaga järgnes Finnair ja 8-protsendilise turuosaga Lufthansa.

Aprillis tehti Tallinna lennujaamas 3153 lennutoimingut, mis teeb keskmiselt 105 maandumist ja õhkutõusu ööpäevas.

Reisijate arv kasvas ka teistes Eesti lennujaamades 

Reisijate arv kasvas jõudsalt ka regionaalsetes lennujaamades. Kuressaare lennujaam teenindas aprillis üle 3000 reisija, mida oli 62 protsenti rohkem kui möödunud aasta samal ajal. Kärdla lennujaama reisijate arv kasvas aasta taguse ajaga 21 protsenti, jõudes ligi 900 reisija juurde ning Pärnu lennujaama läbis 185 reisijat.

Tartu lennujaam teenindas 889 reisijat, kellest 96 protsenti kasutasid Finnairi Helsingi–Tartu otselendu.

Võrreldes mullusega kahanes reisijate arv mõnevõrra Ruhnu lennujaamas, mida läbis 304 reisijat. Maist septembrini regulaarlende Ruhnule ei toimu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles