Keit Pentus-Rosimannus juhatab Ukrainale keskenduvat EBRD aastakoosolekut

BNS
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti jaoks on Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupanga (EBRD) teisipäeval algav aastakoosolek eriline, kuna kuberneride nõukogu eesistuja kohuseid täidab rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus, kes juhatab nii koosoleku avasessiooni kui plenaaristungit.

«EBRD-l on tähtis roll toetada Ukrainat nii palju kui võimalik ja olla valmis igakülgselt nii finantsvahendite kui ka nõuga toetama Ukraina taasülesehitust,» ütles rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. «Sel nädalal toimuva aastakoosoleku põhirõhk on aruteludel, kuidas seda kõige paremini ette valmistada.»

«Sõjast mõjutatud riikides nagu Eesti on oluline jätkata juba olemasolevatest riigistrateegiatest lähtuvate rahastamisplaanide täitmist. Meile on väga olulised energiajulgeolekuga seotud projektid, aga ka meie kapitaliturgude tugevdamine praegusel ebakindlal ajal,» nentis rahandusminister.

Seekordse aastakoosoleku kandev teema on «Vastates turbulentse maailma esitatud väljakutsetele». Ajale kohaselt on põhiline aruteluteema, kuidas pank saab aidata Ukrainat ja sõjast mõjutatud riike kohe praegu ning kuidas ja millise rolli võtab pank Ukraina ülesehitamisprotsessis.

Samuti püütakse jõuda kokkuleppele, kuidas jätkata pangale varem strateegiliselt prioriteetse Aafrika suunalise tegevuspiirkonna laienemise küsimuses. Panga aktsionärid kiidavad heaks panga 2021. aasta finantsaruanded ning kinnitavad eraldised reservidesse.

Euroopa Arengupanga 31. aastakoosolek toimub 10.-12. maini Marokos Marrakechis.

Otseülekanded aastakoosolekult on jälgitavad siit: https://video.ebrd.com/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles