Suursaarte vahel veeti aprillis rekordarv sõidukeid

PM Majandus
Copy
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas.
Parvlaev Piret Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

TS Laevad teenindas aprillis 168 013 reisijat ja viis üle mere 84 492 sõidukit ja haagist, sõidukite arv oli mõlemal liinil rekordiline.

Võrreldes 2021. aasta aprilliga suurenes reisijate arv 20% ja sõidukite arv 9%, teatas ettevõte.

TS Laevade juhatuse liikme ja teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla sõnul oli aprilli sõidukite arv mõlemal liinil rekordiline ning reisijate arv jäi ainult 2% senisele rekordaprillile 2019. aastal alla.

«Virtsu-Kuivastu liinil teenindasime aprillis 122 875 reisijat ja viisime üle mere 61 525 sõidukit. Liini reisijate arv kasvas võrreldes möödunud aasta aprilliga 26%, sõidukite arv kasvas 12%. Reisijate osas tegime Virtsu-Kuivastu liinil meie tegevusajaloo paremuselt teise aprillikuu tulemuse, sõidukite osas aga aprilli rekordi. Rohuküla-Heltermaa liinil teenindasime aprillis 45 138 reisijat ja viisime üle mere 22 967 sõidukit. Liini reisijate arv suurenes aprillis võrreldes mullusega 7% ja sõidukite arv 1%, nii reisijate kui ka sõidukite arv lõid liini aprillikuu rekordi,» rääkis Metsla.

«Sõidukite arv kahel liinil kokku kasvas aprillis 9% võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Sõiduautode arv kasvas seejuures 11%, veokite ja haagiste arv kasvas 5%, busside arv kasvas aga lausa 58%. Viimased viis kuud on sõiduautode arv kasvanud kiiremini kui veokite-haagiste arv, varasemalt on trend olnud vastupidine,» lisas Metsla.

TS Laevade parvlaevad tegid märtsis kahel liinil kokku 1 840 reisi, millest 99,5% väljus õigeaegselt. Reiside arv oli aasta varasemast 7% suurem.

2022. aasta nelja kuu reiside ja sõidukite arv on TS Laevade tegevusajaloo suurim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles