Südamekodud ostis Tallinna suurima erahooldekodu

PM Majandus
Copy
Pirita Pansionaat on uusehitis, mis valmis möödunud aastal.
Pirita Pansionaat on uusehitis, mis valmis möödunud aastal. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Hooldekodude haldaja Südamekodud omandas kümnenda, Tallinna suurima kohtade arvuga erahooldekodu, Pirita pansionaadi.

255-kohaline ja eelmisel aastal valminud hooldekodu hoone kuulub EfTENi kinnisvarafondile.

Lisaks Pirita pansionaadihoonele ostsid fondi tütarettevõtted hiljuti Valkla Südamekodu kinnistu ning Tartus ERMi lähistele kerkiva uue Südamekodu hoonestusõiguse. EfTEN investeerib kuni kümme miljonit eurot uutesse, eakatele mõeldud elukeskkondade loomisesse.

Südamekodude kaasomaniku ja nõukogu esimehe Martin Kuke sõnul on viie aastaga kasvatud Eesti suurimaks eakate hoolekandeettevõtteks. «Oleme esindatud maapiirkondades ja Valkla Südamekodu asutamise ning Merivälja ja Pirita pansionaadi omandamisega oleme kasvanud suurimaks teenusepakkujaks ka pealinnas ja selle lähiümbruses,» sõnas Kukk.

Eestis on veel puudulik koduse hoolduse teenuse pakkumine ning Südamekodud tahab olla selles valdkonnas lähiaastate jooksul teerajaja, lubas Kukk.

Ka EfTEN näeb Eesti hooldekodude sektoris palju potentsiaali – Skandinaavias on väga palju ainult eakatekodudele spetsialiseerunud kinnisvarafonde, ütles EfTEN Real Estate Fund III juhatuse liige Viljar Arakas.

Pirita pansionaadi omandamisega pakub Südamekodud teenuseid ligi 1000 inimesele ning tööd üle 300 inimesele. Südamekodudele kuuluvad hooldekodud Kärus, Piigastes, Lihulas, Värskas, Saaremaal, Kundas, Kohtla-Järvel, Valklas ning Tallinnas Meriväljal ja Pirital.

Südamekodud on 2017. aastal asutatud hooldekodude kett, mis kuulub läbi valdusfirmade neljale asutajale, kelleks on Martin Kukk (30%), Jako Laanemägi (30%), Rain Rosimannus (30%) ja Rene Ilves (10%).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles