Harju Elekter lõpetab komplektalajaamade raamlepingu Enefit Connectiga

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Harju Elektri juht Tiit Atso
Harju Elektri juht Tiit Atso Foto: Madis Veltman

Harju Elektri tütarettevõte Harju Elekter Elektrotehnika ei pikenda Enefit Connect OÜ-ga (enne lepingu üleandmist Elektrilevi OÜ) lepingut tehasetooteliste komplektalajaamade võimsustega 630 kVA ja 1000 kVA ning kaasnevate komponentide tarnimiseks, teatas börsiettevõte.

Oluliselt muutunud majanduskeskkond, kus peale Ukraina sõja puhkemist on järsult tõusnud sisendmaterjalide, komponentide ja energia hinnad, ei soosi varasemalt kokkulepitud tingimustel lepingu jätkamist, mistõttu otsustati lepingut järgnevaks 24 kuuks mitte pikendada. Leping lõpeb 28.02.2023.

Tänaseks on Harju Elekter Elektrotehnika tarninud Enefit Connectile üle 600 alajaama kogumahus ligikaudu 15 miljonit eurot.

Harju Elekter on enam kui 50-aastase kogemusega rahvusvaheline tööstuskontsern, mille põhitegevusalaks on elektri- ja automaatikaseadmete väljatöötamine ja tootmine. Osa Harju Elektri tehnilistest lahendustest on suunatud taastuvenergia sektorisse, pakkudes päikeseenergia jaamade, elektriautode laadimisseadmete ja muude seotud lahenduste tervikpakette. Eesti, Soome, Rootsi ja Leedu tehastes töötab ligikaudu 900 spetsialisti ning kontserni 2021. aasta müügitulu oli 152 miljonit eurot. Harju Elektri aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles