Baltikumi turvalisima andmekeskuse juht: tahame laieneda Eestist välja

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Serverikappide vahel tunneb Tõnu Grünberg end koduselt, sest tema varasem karjäär enne Rail Balticut on olnud seotud ITK-sektori tehnoloogiapoolega.
Serverikappide vahel tunneb Tõnu Grünberg end koduselt, sest tema varasem karjäär enne Rail Balticut on olnud seotud ITK-sektori tehnoloogiapoolega. Foto: Tairo Lutter

Aprilli alguses Rail Balticu vedamise Hüürusse rajatud ultramoodsa ja superturvalise Baltimaade suurima andmekeskuse juhtimise vastu vahetanud Tõnu Grünberg on tagasi juurte juures ja peab plaani Eestis rajatud andmekeskuse mudelit levitamiseks teistesse riikidesse.

Teie lahkumine Rail Baltic Estonia juhi kohalt tuli väga ootamatult. Miks otsustasite RB hüljata sellisel ajal, kui raudtee-ehitus läheb päriselt lahti?

Rail Baltic Estonias oli kõik väga hästi ja nende kahe aastaga, mis ma seal olin, saime hästi järje peale. Pakkumine tulla siia oli väga põnev, kuid mu tingimus oli, et ma tulen ainult siis, kui RBs ei tehta uut juhikonkurssi, sest seal oli väga tugev juht olemas.

Nii läkski, Anvar Salomets sai uueks juhatuse esimeheks. Tee oli vaba. Ma olen oma juurte juures tagasi, sest info- ja kommunikatsioonitehnoloogia oli minu ala ka varem, raudtee oli kõrvalepõige.

Mis teie kui uue juhi esimesed tööd siin majas on?

Esimese hooga on minu ülesanne panna see maja tööle ja minna ehitusfaasist opereerimise faasi. See on ka põhiosas juba tehtud. Vaja on mehitada ja protsessid välja arendada. Tiim on juba tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles