Sulalumi ohustab taas katuseid

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmunud sulalumi
Külmunud sulalumi Foto: Aarne Tuule

Soojenev ilm ning lumesajule järgnenud sula võib tekitada majade katustele rasked lumekamakad, mis võivad ohustada katusekonstruktsioone ning seada ohtu möödakäijate tervise.

 
 
katustele rasked lumekamakad, mis võivad ohustada
katusekonstruktsioone ning seada ohtu möödakäijate tervise.
 Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi tuletas
Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi tuletas kinnistuomanikele meelde, et lumekoristusele ja jääpurikatele katuseräästas peaks erilist tähelepanu pöörama ning rõhutab, et katuselt tuleb üleliigne lumi ja purikad kindlasti eemaldada. 
 
«Lindiga piiramine ei vabasta majaomanikku vastutusest võimalike õnnetuste ees ega katuse hooldamise kohustusest. Katusekonstruktsioone võib märja lume korral ohustada juba lumekiht paksusega 0,3 meetrit,» hoiatas Mardi, kelle sõnul läheb katuse remont kindlasti kallimaks kui õigel ajal tehtud lumekoristus.
 
Katustel lumetõrjetööde teostamise ajaks oleks vajalik kaasata lisajõude, näiteks tööde ohupiirkonnas liiklejate hoiatamiseks. Ohuala tuleb tähistada silmapaistvalt ja arusaadavalt. «Tööde teostamise järgselt on viisakas teedele kogunenud lumi ja jää ka ära koristada,» lausus Mardi.
 
 
 
 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles