VIDEO JA BLOGI LNG -teema jätkub samade mängijatega: Elering ja Alexela said kodused ülesanded (7)

PM Majandus
Copy

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Taavi Aas ning süsteemihalduri Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi selgitasid pressikonverentsil, mis täna dramaatilised pöörded võtnud veeldatud maagaasi (LNG) haalamiskai rajamise läbirääkimistest saab ning kas järgmisel talvel võivad gaasitarbijad külma kätte jääda.

Kell 15.30 algama pidanud pressikonverents lükkus pea tunni võrra edasi, sest kell 14. alanud kohtumine Alexela ning Infortari esindajatega oli plaanitust pikem. 

Kui hommikul tundus, et läbirääkimised Alexela ning Infortariga on pöördumatult kiiva kiskunud, siis pressikonvenrentsil kinnitas Taavi Aas, et läbirääkimised jätkuvad ka järgmisel nädalal. Osapooled said kodused ülesanded, ka matemaatilisteks arvutusteks. «Koduülesanne oli arvutus, kas rent ost või müük,» lausus Aas.

Aas lausus, et ainuke võimalus LNG-võimekuse saavutamiseks selleks sügiseks on koostöös Alexela ja Infortariga.

Aas kinnitas, et tema oli läbirääkimistel rohkem kõrvalt kuulaja, mitte käskude jagaja. Aas möönis ta, et kai õigeaegseks valmimiseks on oluline leping sõlmida.  «Plaan on see, et kai saab sügiseks valmis. Selleks tuleb esiteks kokkuleppele jõuda, aga tuleb ka kai valmis ehitada. Ka ehitamisel võivad tulla tõrked. Oleme rehkendanud, et kokkulepe peaks olema järgmise nädala lõpus. Kuna laeva osas tuleb langetada otsus, siis ei saa kummi lõputult venitada,» lausus Aas.

Tagasi üles