SUUR GALERII ⟩ Luige laadal käib melu ja ostlemine (2)

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy

Sel nädalavahetusel toimub Tallinna külje all Luigel traditsiooniline Luige Maaelu Näituslaat, mis hõlmab endas Balti- ja Põhjamaade suurimat looma- ja linnunäitust ning aiandus- ja käsitöölaata. Tänavu tähistatakse 25 aasta möödumist esimesest kevadlaadast. Laadalt astus läbi ka maaeluminister Urmas Kruuse. 

Maaelu näitus annab korraldajate teatel suurepärase võimaluse tutvuda Eesti maaeluga, koos annuse eksootikaga. Näha saab piima- ja lihaveiseid, lambaid ja kitsesid, kodulindusid ja -küülikuid ning erinevaid kalu. Eksootikat pakuvad jaanalinnud, alpaka, nandud ja emud.

Eesti Linnukasvatajate Selts koostöös Eesti Küülikukasvatajate Seltsiga korraldab Eesti läbi aegade suurima kodulindude ja küülikute näitus-konkursi. Kohal on üle 500 linnu ja rohkem kui 100 küülikut. «Linde on kaheksast erinevast liigist, rohkem kui 100 erinevat tõu- ja värvusvariatsiooni. Küülikutest on esindatud ligemale 30 erinevat tõugu. Kohal on Baltimaade linnukasvatajate paremik.…tippkasvatajad nii Lätist, Leedust, kui ka kodumaised ässad!» kommenteeris Janek Prits Eesti Linnukasvatajate Seltsist.

Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu tutvustab Eestis aretatavaid veisetõuge.

Aiandus- ja käsitöölaat on fokusseeritud kodude ja aedade sisustamisele. Esindatud on rikkalik kodumaine seemne-, taime-, lille-, vilja-, ilupuude ja ilupõõsaste istikuvalik ning õuekujunduskaupade valik. Laadal pakutava kauba sortiment ulatub seemnetest kuni saunade ja kodudeni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles