Paadiomanike klubi kutsub väikesadamatele hindeid panema

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Üks uuemaid Eesti väikesadamaid Varblas on osutunud väga populaarseks ning kaikohad on kõik juba broneeritud. Külalistele hoitakse siiski paarkümmend kohta vabad, et merelt tulevad seilajad saaksid ohutu sildumiskoha, söögi-joogi ning sauna-duši-wc ja muud sadamateenused.
Üks uuemaid Eesti väikesadamaid Varblas on osutunud väga populaarseks ning kaikohad on kõik juba broneeritud. Külalistele hoitakse siiski paarkümmend kohta vabad, et merelt tulevad seilajad saaksid ohutu sildumiskoha, söögi-joogi ning sauna-duši-wc ja muud sadamateenused. Foto: Mailiis Ollino

Eesti paadiomanike klubi käivitas väikesadamate hindamise projekti «Väikesadamate reiting 2022». 

Hobimeresõitjatele mõeldud väikesadamate hindamise mõte ei ole reastada sadamaid teenusekvaliteedi või hinna järgi, vaid pigem anda kasutajatepoolne üldhinnang, kui mugav ja meeldiv sadamasse sissesõit, seal viibimine ja sadamateenuste tarbimine on. Ühtlasi loodab paadiomanike klubi, et hobimeresõitjaid hinnete andmiseks uusi sihtkohti külastama meelitav algatus populariseerib vaba aja veetmist merel ning julgustab inimesi avastama sadamaid, mida neil muidu ehk poleks olnud plaaniski külastada. 

«Väikesadamate reitingu idee sündis tegelikult juba aasta tagasi aprillis, kui Eesti paadimüüja JMK Marine lõi Facebooki grupi nimega Eesti Paadiomanike Klubi. Soov oli paadiomanikele pakkuda toetavat keskkonda, et nad ei jääks üksi pärast paadiostu. Esimesel hooajal oli eesmärgiks pakkuda lihtsal kujul harivat, abistavat ja silmaringi laiendavat informatsiooni,» rääkis väikesadamate reitingu projektijuht Inga Meremaa.

Sadamate hindamine toimub internetis, iga sadama kohta saab maist oktoobrini täita hindamislehe, kus küsitakse kipperi hinnangut viies kategoorias: ohutu sildumine, ohutuse ja turvalisusega seotud teenused sadamas, harrastusmeresõitjale vajalikud tugiteenused, mugavusteenused ja paadiomaniku isiklik mulje sadamast. 

Küsimused lähtuvad MKM koostatud väikesadamate soovituslikust teenusstandardist, mugavusteenuste alaste küsimuste valikul arvestati paadiomanikelt saadud tagasisidet. Küsimustiku täitmine võtab aega paar-kolm minutit. 

Meremaa sõnul annab klubi hooaja lõpul parimatele sadamatele välja diplomid«Eesti paadiomanike lemmik külalissadam» ning vastavad märgised. Sadamatele edastatakse ka hindamise käigus kogutud tagasiside, sealhulgas ettepanekud ja soovitused sadamateenuse parandamiseks.  

Paadiomanike klubi ühendab rohkem kui 1200 hobimeresõitjat ning koos veesõidukite lisandumisega suureneb ka klubi liikmete arv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles