Aas püüab täna Alexela ja Eleringi koostööd päästa

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees / Scanpix

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas kohtub täna kell 14 Alexela ja Infortari esindajatega, et püüda leida võimalus, kuidas viimased saaksid siiski Eleringiga LNG-terminali osas koostööd teha. 

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) avalike suhete juhi Laura Laasteri sõnul toimub kohtumine ettevõtete esindajatega ministeeriumite ühishoones, pärast mida on plaanis pressikonverents. 

LNG Paldiski terminali projekti vedajad Alexela ja Infortar teatasid täna, et pakkumine kai ehitamiseks pole vastuvõetav ja nad hindavad läbirääkimisi Eleringi tahte puudumise tõttu lõppenuks. Varustuskindluse tagamiseks jätkavad Alexela ja Infortar kõnelusi otse majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga.

«Kaks kuud kõnelusi on näidanud, et Eleringil puudus soov terminal Eestisse rajada, nii selleks sügiseks kui üldse. Arutelu on käinud selle üle, kas me ligi 40-miljonilise investeeringu juures peaksime aktsepteerima kahjumit 15 või 30 miljonit. Samas Eleringi ligi saja miljoni euro suurune plaan näeb ette sisuliselt laeva hankimise soomlastele Eesti maksumaksja raha eest. Ja takistuseks ei ole seal, et kümne aasta rent on laeva algsest ehitushinnast üle kahe korra kallim ja laevaomanik teenib erakorraliselt suure kasumi,» märkis Alexela kontserni juhatuse esimees Marti Hääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles