Müügirekordi purustanud Eesti Energia: tarbijale meil häid uudiseid pole

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Eesti Energia juht Hando Sutter tõdes, et ehkki energiafirmale on turuolukord soodne, ei ole kallis elekter Eestile tervikuna hea.
Eesti Energia juht Hando Sutter tõdes, et ehkki energiafirmale on turuolukord soodne, ei ole kallis elekter Eestile tervikuna hea. Foto: Sander Ilvest

Kui tarbija rahakotti on kallid energiahinnad jätnud tühimiku, siis Eesti Energia majandustulemustele mõjus energiakriis kui kevadine päike. Eile teatati ootuspäraselt rekordilistest näitajatest ning märki, miks peaks hoog edaspidi raugema, ei paista kuskilt.

77 miljoni euro suurune puhaskasum on summa, mida veel paar aastat tagasi ei õnnestunud Eesti Energial kokku saada isegi kahe täispika aastaga. Tänavu läks aga kolm kuud ja koos see oligi. Kuidas see võimalik on? Õige, eks ikka kalli elektrihinna toel. Kui möödunud aasta kolmel esimesel kuul maksis elekter Eesti hinnapiirkonnas keskmiselt 51 eurot megavatt-tunni eest, siis tänavu küsiti börsil 82 euro võrra rohkem. Tulemus: Eesti Energia teenis elektrimüügist aastataguse perioodiga võrreldes üle 200 miljoni euro rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles