Utilitase ja Eesti Energia ühine meretuulepargi taotlus lahutatakse

BNS
Copy
Meretuulepark. Pilt on illustratiivne.
Meretuulepark. Pilt on illustratiivne. Foto: Yves Herman

Utilitas Wind nõustus, et Eesti Energia ja Utilitas Windi meretuuleparkide riigi eriplaneeringute taotlused lahutatakse ning jätkatakse nende eraldi menetlemist.

Rahandusministeerium saatis aprilli lõpus Eesti Energiale ning Utilitas Windile pöördumise, milles juhtis tähelepanu, et osapoolte ühine taotlus algatada riigi eriplaneering Liivi lahte kavandatavate meretuuleparkide põhivõrku ühendamiseks ootab senini Utilitas Windi allkirja.

Kui Utilitas Wind kokkulepet ei allkirjasta, lahutab ministeerium eriplaneeringute taotlused ning jätkab nende eraldi menetlemist, sealhulgas allkirjastab koostöökokkulepped kahepoolselt. Vajadusel ja võimalusel on võimalik hiljem menetlused uuesti liita.

Mullu 13. detsembril avaldasid Eesti Energia AS ja OÜ Utilitas ühiselt soovi, et nende varasemalt esitatud riigi eriplaneeringute taotlusi ühendada Liivi lahes kavandatavad meretuulepargid Eleringi põhivõrguga maismaal käsitletakse ühise taotlusena. Taotluses sooviti, et rahandusministeerium esitaks valitsusele ettepaneku ühise, mõlemat arendust hõlmava, riigi eriplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) algatamiseks.

Samas on Utilitas jõudnud tõdemusele, et Saare-Liivi 5 meretuulepargi põhivõrguga ühenduse veekaabelliini ega ka maakaabli kavandamiseks ei ole riigi eriplaneeringu ega ühegi muu täiendava planeeringu koostamine kohustuslik ning seega põhjustaks see ebavajaliku menetluskoormuse.

Seega on koostööleppe allkirjastamine viibinud, kuna Utilitas Wind on olnud aktiivses suhtluses erinevate haldusorganitega, sealhulgas rahandusministeeriumiga, riigi eriplaneeringu koostamise kohustuslikkuse küsimuses selgusele jõudmisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles