Riik tellib suveks Virtsu–Kuivastu liinile kuni 536 lisareisi

BNS
Copy
Parvlaev Regula
Parvlaev Regula Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad sõlmis kokkuleppe transpordiametiga, mille kohaselt tellib amet kuni 536 lisareisi parvlaevaga Regula Virtsu–Kuivastu liinil perioodil 1. juunist 31. augustini.

Lisaks on transpordiametil võimalus pikendada lisareiside tellimust täiendavaks perioodiks kuni 2. oktoobrini teatades sellest ette vähemalt 30 päeva enne perioodi algust, teatas Tallinna Sadam börsile.

TS Laevad juhatuse liige ja teenindusvaldkonna juht Ave Metsla ütles, et lisareiside perioodi algus juba 1. juunist on väga hea sõnum saarte elanikele ja külastajatele, kuna nii vara ei ole laev varem liinile tulnud.

«Vajadus lisareiside järgi on selgelt olemas, kuna aasta esimese nelja kuu sõidukite mahud ületavad kõiki varasemaid aastaid. Oleme juba praegu valmistunud aktiivseks inimeste liikumiseks ja populaarsematel päevadel ja kellaaegadel on planeeritud kahe laeva tihedate väljumistega graafikud. Ka eelmine suvi näitas, et Regula abi järjekordade vähendamiseks oli väga vajalik,» lausus Metsla pressiteates.

«Meil on hea meel, et ka sel aastal saame Regulat kasutada Virtsu-Kuivastu liinil, kus liikleb 75 protsenti meie reisijatest ning huvi Muhumaa ja Saaremaa külastamiseks kasvab iganädalaselt,» lisas ta.

Lisareiside eest teenib TS Laevad fikseeritud tasu kuni 1 041 600 eurot, sealhulgas 772 800 eurot on perioodi juuni kuni august eest ja kuni 268 800 eurot täiendava perioodi eest, mille lõplik fikseeritud tasu summa sõltub tegelikust päevade arvust. Püsitasule lisandub reisitasu 455 eurot iga reisi kohta. Kokku on veoteenuse tasu mitte rohkem kui 1 285 480 eurot.

Mullu oli transpordiametiga kokkulepe kuni 536 lisareisi tegemiseks ja Regula tegi nõudlusepõhiselt 313 reisi perioodil juuni kuni august. Eelmisel aastal teenis TS Laevad suvekuude lisareiside eest tasu 536 000 eurot perioodi, millele lisandus reisitasu 350 eurot iga reisi kohta. Kokku oli Regula suveperioodi lisareiside eest saadud tasu 2021. aastal 645 550 eurot.

Lisareisid on nõudluspõhised nagu ka kahel eelneval aastal ehk TS Laevad teostab lisareise juhul, kui graafikujärgsest reisist on maha jäänud vähemalt 200 liinimeetrit sõidukeid, millede üleveoks on ostetud pilet põhilaeva graafikujärgsele reisile, või on optimaalne teostada ohtliku veose reis lisalaevaga. Lisareise ei käsitleta graafikujärgsete reisidena ja neile ei müüda pileteid eelmüügist ega ka sadamas. Lisareise ei teostata ajal, kui Regula peab täitma asenduslaeva ülesannet asendades teisi TS Laevade reisiparvlaevu rikke korral või kui laeval endal tekib rike.

«Soovitame nii Saaremaa, Muhumaa kui Hiiumaa elanikel ja nende saarte külastajatel oma sõidud varakult planeerida ning pigem soetada graafikujärgsetele reisidele pilet ette meie e-teenindusest. Nii saab vältida tarbetud ooteaega sadamates,» märkis Metsla.

TS Laevad teenindab Virtsu–Kuivastu liini parvlaevadega Tõll ja Piret ja Rohuküla–Heltermaa liini parvlaevadega Leiger ja Tiiu. Ettevõtte laevastikku kuulub ka parvlaev Regula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles