Allan Martinsoni Xolo plaanib väikeettevõtjate raamatupidamisturu pea peale keerata

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Ettevõtja Allan Martinson.
Ettevõtja Allan Martinson. Foto: Mihkel Maripuu

Allan Martinsoni juhitav tehnoloogiafirma Xolo avab pärast seitset tegevusaastat oma teenused Eesti väikeettevõtjatele, lubades kohaliku turu vallutada masinõppel ja automaatikal põhineva efektiivsema raamatupidamise ja ärihaldusega.

«Eestis tegutseb 120,000 osaühingut, millest suurem osa on ühe või null töötajaga. Iga aasta asutatakse üle 10 000 uue osaühingu. Meie eesmärk on saada neist oluline osa oma platvormile,» rääkis ettevõtte tegevjuht Allan Martinson ambitsioonidest Eesti turul.

Xolo teatel on nende platvormil 115 000 üksikettevõtjat kogu maailmast, muu hulgas kasutab nende teenuseid 3200 Eesti e-residentidele kuuluvat osaühingut.

«Meid eristab konkurentidest kõrge automatiseeritus. Raamatupidamistegevused on automatiseeritud 70–99 protsendi ulatuses ning meil töötavad inimesed ei tegele rutiinsete tegevustega, vaid on keskendunud parima klienditoe pakkumisele. Seetõttu on meie klientide rahulolu, mida me mõõdame NPS (Net Promoter Score) meetodiga, Apple’iga sarnasel tasemel,» lisas Xolo ärijuht Tarmo Osman.

Xolo veebipõhine platvorm võimaldab ettevõttel arvete esitamist, kulude juhtimist, maksete vastuvõtmist pangaülekannete ja krediitkaartidega ja jooksvat ülevaadet äritegevusest. Teenuse osaks on ka raamatupidamise täisteenus, maksudeklaratsioonide ja aastaaruannete esitamine. Kõik dokumendid digitaliseeritakse ja kategoriseeritakse automaatselt, suhtlus maksuameti ja Äriregistri süsteemiga on täisautomaatne.

Ettevõtjale, kelle ärimaht on väike ja kes vajab peamiselt aastaaruande koostamist, maksab Xolo teenus 9 eurot kuus. Xolo mullune käive oli 3,9 miljonit eurot ning sel aastal plaanib firma jõuda 7 miljoni eurose käibeni.

Xolo investoriteks on riskikapitalifondid Karma Ventures, Vendep Capital, Specialist Ventures, Almaz Capital ja Mistletoe, samuti Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus, Skype'i kaasasutaja Jaan Tallinn jt ingelinvestorid. Xolo annab tööd ligi sajale inimesele üheteistkümnes riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles