Punktid Technologiese IPO kukkus läbi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Punktid Technologiesi juht Hannes Niid viib ettevõtte börsile
Punktid Technologiesi juht Hannes Niid viib ettevõtte börsile Foto: Remo Tõnismäe, Postimees

Punktid Technologiese aktsiate avalikul pakkumisel märgiti 176 378 aktsiat. Ettevõte pakkus 300 000 aktsiat võimalusega suure huvi korral suurendada pakkumist 340 000 aktsiani.

Punktid Technologies ASi juhatuse liige Hannes Niid tunnistas, et ettevõtte börsile toomine on olnud kindlasti suur väljakutse kõikidele osapooltele, kuid sellest hoolimata ei soovi nad loobuda ambitsioonidest laieneda uutele turgudele ja näidata ka edaspidi suurt kasvu.

«Usun, et börsilt kaasatav raha annab selleks hoogu juurde ja juba peagi liituvad meiega ka need, kes märkimisprotsessis sel korral kõrvaltvaataja rolli jääda otsustasid,» kommenteeris Niid.

Niidi hinnangul võis investorites ebakindlust tekitada ajakirjanduses levinud väärarusaam, justkui tuleks enamus Punktide käibest Ukrainast. «Punktid grupil otsene side Ukraina turuga puudub ja seetõttu pole kuidagi mõjutatud ka käibenumbrid. Vaadates tänavuse aasta esimese kvartali kasvunumbreid, saame tõdeda, et börsiletuleku kõrvalt oleme suutnud näidata väga häid tulemusi ja kindlasti jätkame seda teed ning loodame oma praeguseid ja tulevasi investoreid juba peagi positiivselt üllatada,» lisas Niid.

Pakkumisest saadavat tulu, 793 701 eurot, plaanitakse kasutada Punktide veebilehe tehnilisele uuendamisele ja rakenduse arendamisele, meeskonna laiendamisele ja uute töötajate värbamisele, turunduse ja müügitegevuse laiendamisele ning varuna ka laienemise käigus tekkivate võimalike ettenägematute väljaminekute katteks.

Uued aktsiad jaotatakse pakkumises osalenud investorite vahel järgmisel põhimõttel: igale märkimiskorralduse esitanud investorile vastavalt tema märgitud aktsiate arvule selliselt, et investoritele emiteeritakse kokku 176 378 aktsiat.

Aktsia märkijaid oli 1801, ütles Niid.

Pakkumise arvelduse lõpuleviimine on plaanitud toimuma 5. mail või sellele lähedasel kuupäeval. Punktide kõik aktsiad on plaanis võtta kauplemisele mitmepoolsel kauplemissüsteemil First North, esimeseks kauplemispäevaks on 19. mai või sellele lähedane kuupäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles