Läti võimud uurivad võimalikku huvide konflikti Riia vabasadamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia vabasadam.
Riia vabasadam. Foto: Riia vabasadam

Läti korruptsioonitõrjebüroo (KNAB) hakkab uurima Riia vabasadama ametnike võimalike huvide konflikti seoses ulatusliku maarendilepinguga, ütles KNAB-i esindaja Andris Vitenbrugs laupäeval.

bbLäti peaminister Valdis Dombrovskis on juba palunud ministritel anda hinnang, kas kõnealuse rendilepingu sõlmimisel võeti arvesse riigi huve.

Läti riigitelevisioon teatas veebruaris, et osaliselt Riia sadama juhile Leonids Loginovsile kuuluv firma sõlmis lepingu vabasadama territooriumil asuva 166 hektari suuruse maatüki rendilevõtmiseks. Kuigi sadama ametnike sõnul ei ole krunt väärtuslik, teatas televisioon, et üks investor kavatseb ehitada sellele tehase ja hulgimüügikeskuse. Sadama juhatuses ei äratanud kahtlust ka asjaolu, et krunti rentida soovinud firma Baltic Infrastructure Development loodi vaid kuus kuud tagasi ning selle omanikud varjavad end Singapuris registreeritud kompanii taha.
 
Singapuris registreeritud Valhalla Commodities Investments omanikud on Eva Akuratere, vandeadvokaat Andrejs Strautins ja Regionaalse Investeerimispanga nõukogu liige Arkadijs Fjodorovs, kompanii suurimad omanikud on aga Panamas registreeritud Transworld Transit Corp ja Loginovs.
 
Hiljuti Riia vabasadama juhatusest tagandatud Viesturs Silenieks ei osanud öelda, kas juhatuse liikmed olid enne rendilepingu sõlmimist kompanii omanikeringiga kursis.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles