Putini sõda kritiseerinud Vene suurärimees lõpetas osaluse enda rajatud pangas (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Tinkoff Banki looja Oleg Tinkov.
Tinkoff Banki looja Oleg Tinkov. Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Sanktsioonide alla pandud Vene miljardär Oleg Tinkov müüs oma pere osaluse enda asutatud digipangas Venemaa rikkaimale mehele Vladimir Potaninile veidi enam kui nädal pärast seda, kui ta kritiseeris president Vladimir Putinit sõja pärast Ukrainas.

Potanini ettevõte Interros Capital ostis Tinkovi 35-protsendilise osaluse TCS Group Holding Plc-lt, paremini tuntud kui Tinkoff Bank, teatas Interros. Tehingu tingimusi ei avalikustatud.

Ühendkuningriik kehtestas märtsis sanktsioonid Tinkovile, kelle vara väärtus Bloombergi miljardäride indeksi järgi on 3,5 miljardit dollarit ja keda süüdistati Venemaa Ukraina sõjas osalemises. Eelmisel nädalal avaldas ta oma Instagrami lehel postituse Venemaa sõja kohta, nimetades seda hullumeelseks. See on üks väheseid näiteid sellest, kuidas nii prominentne Vene ärimees kritiseerib avalikult Putini sõda.

Pärast Putinit kritiseerinud kommentaare lahkusid ametist Tinkoffi panga kaasjuhid ja pank distantseeris end oma asutajast, nimetades teda vaid üheks oma 20 miljonist kliendist ja teatades plaanist tema nimi kaubamärgist eemaldada.

Tinkov ütles oma avalduses, et läheb pensionile, keskendumaks oma tervisele ja perekonnale. 2020. aastal teatas ta, et saab leukeemiaravi. Samal aastal loobus ta panga müügitehingust Venemaa Internetihiiglasele Yandex NV-le.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles