Laevaliinil Tallinna ja Aegna vahel alustab pühapäeval uus laev

Copy
Katamaraan-tüüpi kiirlaev Vegtind, mis hakkab alates 2022. aasta maikuust teenindama Tallinn - Aegna reisiliini.
Katamaraan-tüüpi kiirlaev Vegtind, mis hakkab alates 2022. aasta maikuust teenindama Tallinn - Aegna reisiliini. Foto: Tallinna linnavalitsus

Alates pühapäevast algab Tallinna ja Aegna saart ühendava laevaliini navigatsioonihooaeg, kiire katamaraan väljub Patarei sadamast Linnahalli kailt ja sõidab Aegnale 30 minutit.

Regulaarne laevaühendus Aegna ja mandri vahel toimib suvehooajal. Alates 2022. aastast teenindab liini Spinnaker OÜ kiire katamaraani tüüpi laevaga Vegtind, mis mahutab kuni 90 reisijat ja 20 jalgratast.

«Erinevalt viimastel aastatel liini teenindanud laevast on tänavune laev ligi kaks korda suurem ning kaks korda kiirem. Pileteid saab osata nii eelmüügist kui ka kohapeal – kohapealseks müügiks on reserveeritud vähemalt 20 reisija piletit. Laev väljub Tallinnast ja samuti Aegnalt tagasi esmaspäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kaks korda päevas. 27. maist 28. augustini väljub laev reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti mõlemast sadamast kolm korda päevas ning ülejäänud navigatsiooniperioodil kaks korda päevas. Teisipäeviti liin käigus ei ole,» ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov.

Pileteid saab osta eelmüügist kuni 30 minutit enne laeva väljumist. Laevale pääs ja kohapealne piletimüük algab 30 minutit enne reisi algust. Pileteid saab osta ja täpsem info väljumiste kohta on kättesaadav Spinnaker OÜ kodulehelt: www.liinilaevad.ee.

Katamaraani Vegtind pikkus on 29 meetrit, laius kaheksa meetrit ja suurim süvis poolteist meetrit. Laeval on liikumispuudega inimestele kaldteed, laiemad uksed ja samuti invatualett. Vajadusel saab laev võtta pardale 3000 kilogrammi kaupu, mille tarbeks on eraldi lastiruum.

Aegna saar on kõigest kolme ruutkilomeetri suurune, jäädes Eesti saarte seas 17. kohale. Sõltuvalt aastaajast elab Aegnal püsivalt 3–12 leibkonda. Aegnat külastades ei pea piirduma lühikese väljasõiduga, sest saarel jätkub avastamist mitmeks päevaks.

Saare rannajoon on ligikaudu kümne kilomeetri pikkune ja vahelduvad rannikutüübid annavad rannaaladele kauni ilme, liivarannad vahelduvad moreenrandadega. Aegna on suures osas kaetud metsaga, mille vahele jäävad mitmed soolaigud, kohaliku loodusega tutvumiseks on saarel märgitud kolme- ja kuuekilomeetrine matkarada.

Aegna saare huviväärsustega saab tutvuda saare kodulehel Tallinna veebis aadressil https://www.tallinn.ee/aegna/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles