Merendusgigant Maersk lõpetab kõik Venemaaga seotud tegevused

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Maerski kaubalaev Mc-Kinney Moller sisenemas Gdanski sadamasse Poolas
Maerski kaubalaev Mc-Kinney Moller sisenemas Gdanski sadamasse Poolas Foto: Agencja Gazeta

Taani merenduskontsern Maersk teatas, et lõpetab kõik Venemaaga seotud tegevused ning müüb oma Venemaa varad. Kolme nädala eest teatas firma, et peatab Venemaa äritegevuse, kuid nüüd on otsus lõplik ja merendusgigant viib Venemaalt ära ka kõik oma merekonteinerid.

«See on hiiglaslik. See pole ainul ühe suure firma lahkumine, see on, nagu lahkuks Venemaalt kogu merenduslogistika,» kommenteeris sotsiaalmeedias Trans.Info kommunikatsioonispetsialist Valeria Rytvinskaya. 

Maersk on lõpetanud Venemaale ja sealt väljuvate kaubavedude tellimuste vastuvõtu kõikides oma transpordikanalites: merel, õhus ning maismaal. Ühtlasi teatas firma, et viib Venemaalt ära kõik oma merekonteinerid. Hinnanguliselt kuulub Maerskile iga kolmas Venemaal ringlev merekonteiner, mistõttu on ettevõtte lahkumine Venemaalt riigi logistikale väga tugev hoop. 

«Tegevuse välja tõmbamine on juba alanud ning kahjuks ei ole meil hetkel nähtavat selget perspektiivi Maerski tegevuste taastamise kohta Venemaal,» teatas firma kirjas klientidele.

Oma tegevuse lõpetamisest Venemaal on teatanud ka merendus- ja logistikaettevõtted MSC, CMA, Hapaq-Lloyd, Ocean Network Express ja Yang Ming, kes koos Maerskiga kontrollisid 58 protsenti kogu Venemaa merekaubavedudest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles