Tehnoloogiahiid andis alla: Apple tegi ise iPhone'i parandajate elu lihtsamaks (1)

Tarbija24
Copy
IPhone'i remont: Foto on illustratiivne.
IPhone'i remont: Foto on illustratiivne. Foto: Scanpix/ Reuters/ Eduardo Munoz

Pärast aastatepikkust ootamist teeb Apple lõpuks klientidele ning remonditöökodadele iPhone’ide ning Macide parandamise lihtsamaks. Nimelt avas tehnoloogiahiid täna uue veebipoe, kust iga soovija saab kätte nii paranduseks vajalikud juhendid, tööriistad kui varuosad.

Uuest poest saab osta ekraane, akusid, kaameraid ning teisi vajalikke osi iPhone12 ja iPhone 13 ning 2022 uuendatud iPhone SE-le. Paraku vanemate mudelite omanikel sellest kasu ei ole. 

Sel aastal lisanduvad veel varuosad ja tööriistad Apple’i silikonkiipidega Macide parandamiseks.

Majandusväljaanne The Wall Street Journal kirjutab, et tarbijal ei maksa siiski ise parandamisest kokkuhoidu loota. Nimelt on näiteks IPhone 12 Mini omal käel parandamiseks varuosade soetamine vaid kolme dollari võrra odavam kui siis, kui garantiiaja ületanud seade Apple’is ametlikult parandada lasta. Lisaks tuleb ka tööriistade eest maksta.

Apple on hoidnud ranget kontrolli seadmete remondi üle. Ametlikus esinduses parandamine on aga oluliselt kallim kui sõltumatutes töökodades. Samas, kui seadme omanik on üritanud omal käel remontida, siis kaotab garantii kehtivuse.

Nagu kirjutab majandusleht, üritab Apple uue veebipoe ning iseparandamise võimalusega ennetada seadusemuudatust, mis annab tarbijale õiguse tooteid parandada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles