Tootja kinnitab: Eestis rapsiõli puudust ei tule

PM Majandus
Copy
Olivia rapsiõli tootmine
Olivia rapsiõli tootmine Foto: Peeter Langovits

Eesti tuntuima toiduõli Olivia tootja ja edasimüüja kinnitab, et ladudes on kõik planeeritud kogused olemas ning tarbijatel ei tasu tunda hirmu toodete poelettidelt kadumise üle.

Olivia HoReCa ja jaetoodete müügijuht Mikk Johanson sõnas vastuseks viimastel päevadel avalikkuses kõlanud juttudele toiduõli kauplustest kadumisest, et nii koostööpartnerid kui tarbijad ei pea Olivia toodete saadavuse pärast muretsema.

«Kellelgi ei tasu paanikat tunda. Kõik planeeritud kogused on ladudes olemas. Täidame lubatud mahus kõik sõlmitud kokkuleppeid nii täna, homme kui kaugemas tulevikus. Tarbija võib end tunda täiesti rahulikult – Olivia kodumaised tooted jõuavad jätkuvalt kauplustesse,» sõnas Johanson.

Kommentaariks selle peale, et paar suuremat kaubandusketti otsustas muude toodete hulgas ajutiselt piirata ka toiduõli müüki, ning on räägitud ka toiduõli defitsiidist ja hinnatõusust, ütles Johanson: «Nagu selgitatud, tagame Olivia toodete saadavuse kõigile lepingulistele tellijatele endises mahus.»

AS Scanola Baltic toodab Jõgevamaal Painkülas asuvas töötlemistehases kodumaistest rapsiseemnetest rafineeritud rapsiõli Olivia, mis vastab Euroopas kehtivatele täisrafineeritud taimeõli kvaliteedinõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles