Bolt investeerib tõuksidesse ja särtsuratastesse üle saja miljoni euro (2)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Uus tõukerattamudel Bolt 5 sel aastal paraku Eestisse ei jõua.
Uus tõukerattamudel Bolt 5 sel aastal paraku Eestisse ei jõua. Foto: Bolt

Transpordiettevõte Bolt andis täna teada, et plaanib sel aastal investeerida tõukerataste ja elektrijalgrataste renditeenusesse 150 miljonit eurot.

Ettevõte suunab investeeringu teenuse laiendamisele Euroopas, samuti ohutu liiklemise lahenduste väljatöötamisele.

Praegu saab Bolti tõukerattaid ja elektrijalgrattaid rentida 170 Euroopa linnas, kokku 20 riigis. Sel aastal plaanib ettevõte teenuste pakkumist alustada veel vähemalt 80 uues linnas.

«Eelmisel aastal seadsime eesmärgiks, et Boltist saab kõige suurem elektriliste kergliikurite renti pakkuv ettevõte Euroopas. Praeguseks oleme selle eesmärgi selgelt täitnud – oleme oma äri Euroopas oluliselt kasvatanud, laienenud uutele turgudele ning eelmise aastaga võrreldes on tõukeratastega tehtud sõitude arv kasvanud lausa viis korda,» ütles Bolti tõukerataste tootejuht Dmitri Pivovarov.

«Möödunud aastal oli väga oluline tegevuse alustamine Saksamaal, kus nüüd tegutseme juba 54 linnas, tänavu on suured võidud teenuse käivitamine Oslos, Göteborgis ja Torinos,» lisas Pivovarov.

Bolt on hakanud välja töötama tehnoloogilisi lahendusi, mis aitavad tõukeratastega ohutult liigelda. Need on praegu testimisjärgus mitmes Euroopa riigis. «Näiteks katsetame lahendust, mis aitab tuvastada tõukeratastel mitmekesi sõitmist. Samuti on töös kognitiivne test, mille abil saame tuvastada alkoholijoobes sõitjaid. Eraldi plaanime välja töötada ka lahendust, mis registreeriks tõukeratastega külglibisemist ehk nn driftimist,» märkis Pivovarov.

Bolt alustas tõukerataste renditeenuse pakkumist 2018. aastal. Ka Eestis on Bolt oma haaret oluliselt suurendanud: eelmisel aastal laienes teenus seitsmesse uude linna, peagi saab Tallinnas taas rentida ka elektrijalgrattaid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles