«Tahan lunastust». Gazprombanki tippjuht lahkus Venemaalt ja hakkas Kiievit kaitsma

PM Majandus
Copy
Igor Volobujev.
Igor Volobujev. Foto: Kuvatõmmis videost.

Venemaa riikliku Gazprombanki asepresident Igor Volobujev teatas, et lahkus Venemaalt ning asus Kiievi maakaitsesse, et relvaga Ukrainat kaitsta.

Sellest rääkis ta The Insiderile antud Intervjuus, vahendab zerkalo42.

Kiievis asuv Volubujev lausus, et on rahvuselt ukrainlane, sündis Sumõ oblastis Ohtõrkas ning seetõttu ei saanud enam Venemaa käitumist kõrvalt vaadata.

See on nagu lunastus. Tahan end vene minevikust puhtaks pesta. Tahan Ukrainasse jääda kuni võiduni, kinnitas ta.

Gazpromi asepresident rääkis, kuidas ta isa elas kuu aega Ohtõrkas külmas keldris ning kinnitas, et Venemaa sõda Ukrainas on rahvusvaheline kuritegu.

Volobujev kinnitas ka, et ukrainlasi ei tapa, tualetipotte ei varasta ning naisi ei tapa mitte Putin. «See ongi vene rahvas. Ja kuigi ma olen rahvuselt ukrainlane, kannan ma samuti vastutust. Mul on häbi ning ma kahetsen pattu elu lõpuni, sest mul on topeltvastutus,» rääkis Volobujev.

Igor Volobujev töötas Venemaa gaasihiiu Gazpromi süsteemis 33 aastat. Venemaal ei avaldanud ta kellelegi, kuhu ning miks ta sõidab. Moskvast lendas ta Istanbuli ning sealt Riiga, kust läks Poola kaudu Ukrainasse. Ta tõdes, et Vene passiga inimesel oli piiri väga keeruline ületada, ning sellest plaanib ta rääkida kunagi hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles