Twitter nõustus Elon Muski pakkumisega: mis nüüd muutuma hakkab

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Portaal Fox News uudis, et Tesla elektriautodega kuulsaks ja miljardäriks saanud Elon Musk võtab Twitteri üle.
Portaal Fox News uudis, et Tesla elektriautodega kuulsaks ja miljardäriks saanud Elon Musk võtab Twitteri üle. Foto: SCOTT OLSON

Suhtlusplatvormi Twitter nõukogu tegi sel nädalal kannapöörde oma suhtumises Elon Muski pakkumisesse ning nõustus minema maailma rikkaima inimese kontrolli alla hinnaga 54,20 dollarit aktsia eest, mis teeb tehingu väärtuseks 44 miljardit dollarit (41 miljardit eurot). Kui ülevõtmine, mis oleks tehnoloogiasektori ajaloo üks suuremaid, teoks saab, muudab see ilmselt ka sotsiaalmeediaettevõtte edasist suundumust.

Elon Musk säutsus kohe, kui kokkuleppele jõuti, et loodab, et Twitterist saab paljude maailmakäsitluste ning ka vastandlike arvamuste platvorm. «Ma loodan, et isegi minu kõige suuremad kriitikud jäävad Twitterisse, sest seda vaba sõna tähendab,» kirjutas Musk.

Musk tegi sotsiaalmeediakompaniile ülevõtmispakkumise 14. aprillil, ettevõtte juhtkond oli algul selgelt selle vastu. Twitteri nõukogu võttis päev hiljem vastu otsuse kasutada nn mürgipilli, ametliku nimetusega aktsionäride õiguste kaitse plaani, mis seisneb selles, et kui mõne osaniku osalus kasvab üle 15 protsendi, on kõikidel aktsionäridel õigus saada börsihinnast madalama hinnaga aktsiaid.

Kuid kui Musk näitas oma finantseerimisplaani, Twitteri suhtumine muutus. Muski sõnul oli tal tehingu rahastamiseks olemas 46,5 miljardit dollarit, mille peale oli ettevõtte juhtkond nõus läbirääkimisi alustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles