Riik disainib suursaarte ühenduseks uut parvlaeva

BNS
Copy
PIRET JÄÄB: Päris suure tõenäosusega ei ole TS Laevadele Väinamere laevaliikluse korraldamisel konkurenti. Fotol parvlaev 
Piret Kuivastu sadamas.
PIRET JÄÄB: Päris suure tõenäosusega ei ole TS Laevadele Väinamere laevaliikluse korraldamisel konkurenti. Fotol parvlaev Piret Kuivastu sadamas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Transpordiamet kuulutas välja mandri ja suursaarte vahel sõitma hakkava uue parvlaeva kontseptsiooni disaini hanke, laeva prototüüp ja kontseptsioon saavad paika selle aasta lõpuks.

«Praegu oleme hankeplaani esimese hanke etapis. See hange on laiendatud kontseptsiooni disaini teenuse tellimine, mille käigus arendame reisijate vajadustele vastavat, keskkonnasõbralikku ja majanduslikult tasuvat parvlaeva prototüüpi,» ütles transpordiameti projektijuht Valentin Bratkov.

Hanke põhjal valmistakse ette parvlaevade projekteerimise ja ehitamise riigihange ning sellele järgneb parvlaeva projekteerimine ja ehitus.

Tellitav hübriidlaev peab suutma sõita elektrienergiaga, omama jääklassi ja pardakioskit ning vajadusel peab see olema kasutatav ka Rohuküla–Heltermaa laevaliinil. 

Transpordiamet ootab pakkumusi esitama laevadisainiga tegelevaid ettevõtteid, kellel on kogemus kaasaegsete ja innovaatiliste laeva tehnoloogiate arendamises ning kel on pikaajaline kogemus parvlaevade projekteerimisel.

Lepingusse on planeeritud jõuda selle aasta keskpaigaks ja tööde tähtaeg peab jääma selle aasta sisse. Rohelise energiaga sõitva parvlaeva ehitamist rahastab osaliselt Euroopa Liit läbi moderniseerimisfondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles