Elon Muskist saab Twitteri omanik (5)

Copy
Sotsiaalmeediahiid Twitter müüb platvormi miljardärist ettevõtjale Elon Muskile.
Sotsiaalmeediahiid Twitter müüb platvormi miljardärist ettevõtjale Elon Muskile. Foto: Dado Ruvic

USA sotsiaalmeediavõrgustik Twitter teatas esmaspäeval, et müüb platvormi miljardärist ettevõtjale Elon Muskile tehinguga, mille väärtus on 44 miljardit dollarit.

Müük oli juhatuse jaoks pöördeline otsus, sest algul üritati manööverdada selleks, et Musk ei saaks sotsiaalmeediavõrgustikku omandada.

«Sõnavabadus on toimiva demokraatia alustala ja Twitter on nagu digitaalne linnaväljak, kus arutletakse inimkonna tuleviku jaoks elutähtsate küsimuste üle,» ütles Musk ühisteates, milles teatati ülevõtmisest.

Musk ostis 4. aprillil üheksa protsenti Twitteri osalusest. Miljardär keeldus kohast juhatuses, kuna see oleks piiranud tema osalust maksimaalselt 15 protsendiga. Musk ajas läinud nädalal kokku umbes 46,5 miljardit dollarit finantseeringuid, et ost sooritada.

«Kuna juhatus ei leidnud teisi pakkujaid ehk niinimetatud valget rüütlit, siis oli neil selg vastu seina ning nad pidid tulema läbirääkimistelaua taha,» ütles Wedbush Securitiesi vanemanalüütik Dane Ives usutluses meediakanalile CNBC.

Musk, maailma rikkaim mees ja elektrisõidukite tootja Tesla tegevjuht, on sage Twitteri kasutaja, kes tihtipeale postitab vastuolulisi sõnumeid ja on sageli teravalt kritiseerinud sotsiaalmeediaettevõtteid, muu hulgas tsensuuriga seoses.

Musk lubas suuromanikuks saades nõukogu liikmetele mitte palka maksta

Elon Musk kinnitas nädalapäevad tagasi, et kui tema Twitteri suuromanikuks saab, siis peavad ettevõtte nõukogu liikmed tasust suu puhtaks pühkima.

«Kui mu ülevõtmispakkumine edukaks osutub, siis saab nõukogu tasu olema null. See tähendab kohest kolme miljoni dollari suurust kokkuhoidu aastas,» säutsus Musk.

Nagu kirjutab USA populaarne investorite kanal CNBC, ei ole teada, keda Musk oma ettevõtte nõukogusse määraks. USA väärtpaberijärelevalve SEC andmetel maksab Twitter praegu nõukogu liikmetele rahas ning optsioonidena umbes 2,9 miljonit dollarit aastas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles