Reisiparvlaev Tõll on nädala lõpuni Virtsu-Kuivastu liinilt ära (1)

BNS
Copy
Parvlaev Tõll.
Parvlaev Tõll. Foto: Mihkel Maripuu

Virtsu-Kuivastu liini teenindaval reisiparvlaeval Tõll algab hübriidsüsteemi remont, millega seoses on Tõll liinilt eemal esmaspäevast reedeni.

Sel ajal teenindavad Virtsu-Kuivastu liini parvlaevad Piret ja Regula. Sel ajal on muutunud ka sõidugraafik, sest parvlaeva Regula ülesõidu- ja sõidukite laadimise aeg on pikem ja seetõttu saab laev teha vähem reise. TS Laevad soovitab reisijatel piletid e-teenindusest varakult ette osta, et tagada koht soovitud reisile.

Laev seisab remondi ajal Kuivastu sadamas ja laeval on tehnikud Norrast, Taanist ja Eestist. Tööd on eelkõige seotud tarkvara programmide uuendustega ja muudatustega.

Parvlaev Tõll on TS Laevade esimene laev, mis sõitis keskkonnasõbraliku hübriidlaevana, kuid seoses eelmise aasta juulis juhtunud õnnetusega tuli peatada Tõllu hübriidina sõitmine ja nüüd tehakse tööd selle nimel, et hübriidsüsteem taastada.

Mullu juunis sõitis Virtsu sadamast teel olnud ja Kuivastu sadamasse silduma pidanud parvlaev Tõll vastu sadamakaid.

Kaptenisillal olev meeskond avastas vahetult enne sildumist, et alus on muutunud juhitamatuks ja selle kiirust ei ole võimalik tavapäraste kontrollvahenditega vähendada. Nii läheneski laev kaile kiirusega, mis tavaliselt eelneb sildumisprotseduuri alustamisele.

Tegemist oli tehnilise rikkega ja avarii tulemusena purunes üks rampi liigutav hüdrosilinder, ramp deformeerus umbes 15-kraadise nurga all ja seda ei olnud võimalik liigutada. 

Hübriidina sõitmiseks kasutatakse laevale paigaldatud akupankasid, mis võimaldavad sõita osaliselt elektrienergial vähendades oluliselt diiselkütuse hulka, müra ja õhusaastet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles