Mõnel läheb hästi: luksuskellade tootjad ei jõua nõudlusele järele

Copy
Šveitsi kellatootja H. Moser, kes valmistab vaid 2000 kella aastas keskmise hinnaga üle 43 000 euro, esitles tänavu Genfi kellamessil ülimusta mudelit, mis on kaetud Vantablackiga, mis imab peaaegu kogu valguse.
Šveitsi kellatootja H. Moser, kes valmistab vaid 2000 kella aastas keskmise hinnaga üle 43 000 euro, esitles tänavu Genfi kellamessil ülimusta mudelit, mis on kaetud Vantablackiga, mis imab peaaegu kogu valguse. Foto: Fabrice Coffrini / AFP / Scanpix

Luksuskellade valmistajatele on ajad olnud nii head, et nad ei jõua nõudlusele järele, sundides osa neist edasi lükkama uute kollektsioonide esitlemist ja teisi investeerima tootmisvõimsuse laiendamisse.

Pärast seda, kui pandeemia tabas 2020. aastal rängalt maailma majandust, toibus sektor mullu imetlusväärselt ja alustas 2022. aastat hooga, kuigi Venemaa kallaletung Ukrainale tekitas uut ebakindlust.

Kellad olid mullu Prantsuse luksuskontserni Hermés edukaim äri, mille käive kasvas 73 protsenti. «Meil oli kellaäris erakordne aasta,» ütles Hermési asepresident Guillaume de Seynes AFP-le kuuvahetusel Genfis toimunud haru ühel suuremal messil Watches and Wonders. «Tunnetame kellatootmise jaoks väga tugevat dünaamikat kõikjal maailmas,» ütles ta, lisades, et iseäranis tugev oli möödunud aastal nõudlus meeste kellade järele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles