Keeruline aeg täidab laopinnad kiiresti

PM Majandus
Copy
Baltic Logistic Solutions (BLS) uus laohoone Rae külas.
Baltic Logistic Solutions (BLS) uus laohoone Rae külas. Foto: Erakogu/ BLS

Maailmas levivate tarneraskuste ja kõrge oodatava inflatsiooni tõttu kasvab praegu nõudlus vabade laopindade järgi. 

Balti riikide üks suuremaid logistikaettevõtteid Baltic Logistic Solutions (BLS) avas uue, innovaatilise toidu- ja esmatarbekaupade laohoone Rae külas ning investeeris logistikakeskuse laiendusse 6,5 miljonit eurot. Laopind suurenes kolmandiku võrra ehk 14 000 ruutmeetrilt 23 000 ruutmeetrile.

BLS-i uute laopindade avamine langeb üleüldise laoteenuse mahtude kasvu perioodi. «Sõjast ja koroonast tingitud tarneraskuste tõttu soovivad paljud ettevõtted kasvatada oma laoseise, et keerulisematel aegadel jätkata tavapärast äritegevust ja vältida olukorda, kus mingitest komponentidest või toodetest on puudus. Ka kõrge inflatsiooni situatsioonis on kulude kokkuhoidmine tootjate, kaupmeeste ja teiste jaoks suureks väljakutseks ning paneb varuma,» rääkis BLS-i värske juht Hendrik Tibar.

Värskelt avatud BLS-i laopinnad pakuvad ainulaadseid toiduainete ladustamise ja liigutamise võimalusi ning kõrget toiduohutuse taset. «Erilised võimalused ja kõrge kvaliteet tingisid juba enne keerulise olukorra algust vajaduse teenuse mahtude suurendamise järele. Oleme ainuke logistikaettevõtteks Eestis, mis võimaldab ühe katuse alt tellida korraga kolme erinevat temperatuurirežiimi vajavat toidukaupa. Ühte lattu on kokku toodud nii sügavkülma, jahelao kui ka tavatemperatuuril laopinnad. Samuti on BLS hetkel ainuke toiduohutuse kvaliteedisertifikaadiga FSSC 22 000 (Food Safety System Certification) Eesti logistikaettevõte,» rääkis  Tibar.

BLS-i üks prioriteete on ka tööprotsesside järjest innovaatilisemaks ja ökonoomsemaks muutmine ning uus ladu on varustatud töötajate igapäevatööd lihtsustava uue tehnoloogiaga. «Näiteks kui seni viis lattu saabunud aluse kleebistamisele inimene, siis uues laos teeb seda tööd robottõstuk. Samuti plaanitakse kasutusele võtta siiani Baltikumis veel suhteliselt vähelevinud häälkomplekteerimine, mis jälgib kõikide laotöötajate töömahte ja -protsesse reaalajas, võimaldades arendada nii töö efektiivsemaks muutmist kui ka opereerimist,» rääkis Tibar.

20-aastase tegevusajalooga BLS avas oma logistikakeskuse Rae vallas 2016. aastal. Logistikakeskuse juurdeehitus ehitati valmis aastaga ning see loob Rae valda juurde 22 uut töökohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles