Kaks vene oligarhi leiti koos peredega surnult (2)

PM Majandus
Copy
Novatek
Novatek Foto: Maxim Shemetov

Venemaa gaasihiiu Novatek endine tippjuht Sergei Protosenja koos naise ja tütrega leiti Hispaania rendivillas surnuna. Eile leiti oma Moskva korterist Gazprombanki asepresidendi Vladislav Avajevi ning tema naise ja tütre surnukehad.

55-aastane miljonär Protosenja oli poodud, tema naine ja äsja 18-aastaseks saanud tütar surnuks pussitatud. Politsei uurib kaht võimalikku stsenaariumit: ühe kohaselt tappis miljonär kõigepealt naise ning tütre ja hiljem enda ning teise kohaselt tappis keegi kogu perekonna.

Novatek on üks Venemaa suurimaid ettevõtteid ning riigi suuruselt teine maagaasi tootja. 

Novateki endine pearaamatupidaja oli ka energiafirma nõukogu liige. Tema varandust hinnatakse 400 miljonile eurole. Sergei Protosenja perekond elas peamiselt Prantsusmaal.

Putini endine liitlane, 51-aastane Vladislav Avajev, tema rase naine Jelena ning 13-aastane tütar leiti oma Moskva korteris surnuks tulistatult. Ka nende surmade peamine versioon on, et perepea tappis kõigepealt naise ja lapse ning siis võttis endalt elu.

Avajev oli varem olnud tegev Venemaa presidendi Vladimir Putini administratsioonis ning samuti Gazprombanki asedirektor. Iltalehti kirjutab tema naabri sõnadele tuginedes, et lääneriikide kehtestatud sanktsioonide tõttu oli Avajev finantsraskustesse sattunud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles