Tõehetk on saabunud: Soome võõrutab end meeleheitlikult Venemaa-sõltuvusest

Liina Laks
, majandusajakirjanik
Copy
Puhas vedamine: kauaehitatud tuumareaktor Olkiluoto 3 sai tänavu valmis. Seni ostis Soome kümme protsenti elektrist Venemaalt, nüüd aga saavad oma vajadused kaetud ja jätkub müümisekski.
Puhas vedamine: kauaehitatud tuumareaktor Olkiluoto 3 sai tänavu valmis. Seni ostis Soome kümme protsenti elektrist Venemaalt, nüüd aga saavad oma vajadused kaetud ja jätkub müümisekski. Foto: Martti Kainulainen/Scanpix

Praegu on soomlaste meeled vallutanud julgeolekupoliitika ja tõenäoline liitumine NATOga, ent sõda Ukrainas annab tunda ka majanduselus, tõdeb Soome tööstusettevõtete ühenduse juht Penna Urrila.

«Kui varem oli 20 protsenti soomlastest NATOga liitumise poolt, siis nüüd on nende hulk tõusnud 60 protsendi peale,» ütles Urrila. Kuid kuuma julgeolekuväitluse taustal jahtub Soome majandus. Inflatsioon oli lahe taga märtsis ligi kuus protsenti, mis jääb Eesti omast küll kaugele maha, aga annab siiski tunda. Majanduskasv, mis pidi tänavu ületama nelja protsenti, kängub nüüd Soome keskpanga hinnangul nulli lähedale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles