Vene miljardär kutsub Venemaa «hullu sõda» lõpetama (1)

Merike Lees
, majandusajakirjanik
Copy
Tinkoff Banki looja Oleg Tinkov.
Tinkoff Banki looja Oleg Tinkov. Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS

Suure Venemaa digipanga miljardärist asutaja Oleg Tinkov tegi Instagrami postituse Venemaa «hullu sõja» kohta Ukrainas ja kutsus läänt üles aitama president Vladimir Putinil leida tee, et «see veresaun peatada».

Vene ettevõtja, kes asutas 2006. aastal Tinkoff Banki, väitis teisipäeval Instagrami postituses, et 90% venelastest on sõja vastu ja Kremli ametnikud on šokiseisundis, et nad ei saa enam Vahemerel suvitada, vahendas CNN.

«Ma ei näe sellest hullumeelsest sõjast ühtki kasusaajat,» märkis Tinkov.

Tinkov oli nende 65 isiku ja üksuse hulgas, kellele Ühendkuningriik 24. märtsil sanktsioone määras «Venemaa ebaseadusliku sissetungi toetamise eest». Talle kuulub 35% Tinkoff Banki emaettevõttest TCS Group ja tema väärtus Bloomberg Billionaires Indexi andmetel on umbes 3,5 miljardit dollarit.

Venemaa jõhker rünnak naabri vastu algas peaaegu kaks kuud tagasi. Tuhanded Ukraina tsiviilisikud on hukkunud ja haavatud ning miljonid on riigist põgenenud, teatasid ÜRO agentuurid.

Lääne sanktsioonid on külmutanud umbes 300 miljardi dollari väärtuses Venemaa reserve ja viinud majanduse sügavasse surutisse. Kümned globaalsed ettevõtted on riigist lahkunud ning Euroopa Liit on sulgenud oma õhuruumi Venemaa lennufirmadele ja lennukitele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles