Elroni reisijate arv kasvas esimeses kvartalis 30 protsenti

BNS
Copy
Elroni rong. Pilt on illustreeriv.
Elroni rong. Pilt on illustreeriv. Foto: Raul Mee

Elroni rongidega tehti aasta esimeses kvartalis 1,5 miljonit sõitu, mis on üle 30 protsendi rohkem kui möödunud aastal, sealjuures on reisijate arvu kasvu näidanud kõik liinid.

Enim tehti aasta esimese kolme kuuga sõite Tallinna–Paldiski, Tallinna–Riisipere–Turba ja Tallinna–Tartu liinidel. Sõitude arv kasvas eranditult kõikidel liinidel, kõige kiirem oli kasv Tallinna-Tartu liinil, teatas Elron.

«Aasta alguses võisime prognoosida, et reisijate arv rongides hakkab taas kasvama, kuid juba märtsis jõudis reisijate arv rongides kohati juba pandeemiaeelsele tasemele,» kommenteeris Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Elroni hinnangul on sõitjate arvu kasvule rongides mõju avaldanud nii kõrged kütusehinnad kui ka koroonapiirangute lõppemine, mis reisijaid pannud eelistama taas rongiliiklust.

«Märtsi lõpus tihendasime Tallinna ja Tartu vahelist rongiliiklust – reisijad on sõiduplaani uuendused hästi vastu võtnud. Paljud reisijad on alustanud liikumisharjumuste muutmisega ja hakanud senisest enam ühistransporti kasutama. Rong on autosõidule vaieldamatult kõige parem alternatiiv,» märkis Kongo ja lisas, et ühise elukeskkonna vaatest oleks väga suur mõju juba sellel, kui seni üksnes autot kasutanud reisijad valiks kord nädalaski mõne teise liikumisviisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles