Skype'i asutajad aitavad Eesti idul visata kaubavedude saatelehed ajaloo prügikasti

Carl-Robert Puhm
, majandusajakirjanik
Copy
Waybillari tiim võtab sihikule kaubavedajate saatelehed.
Waybillari tiim võtab sihikule kaubavedajate saatelehed. Foto: Mihkel Leis

​Eesti iduettevõte Waybiller kaasas Skype'i asutajate investeerimisfirmalt Ambient Sound Investments (ASI) 500 000 eurot, et muuta logistikasektor paberivabaks.

Ettevõtte teatel trükitakse maailmas iga päev miljoneid paberil saatelehti, mille elektrooniliseks muutmine aitaks hoida kokku kulusid ning säästa ka keskkonda. 

«Waybilleri eesmärk on muuta logistika täielikult paberivabaks: firmad saavad asendada oma pabersaatelehed elektroonilistega ehk kolida selle osa tööst mobiilirakendusse. Kaubavedude äris, metsanduses ja põllumajanduses tähendab Waybilleri pakutav uuendus raha kokkuhoidu, vähem aega haldustöödele ning vähem probleeme kaupade kohaletoomise ja vastuvõtmisega,» rääkis Waybilleri kaasasutaja Ivar Merilo.

Waybilleriga on liitunud ligi 6000 ettevõtet Eestist ning ettevõte laieneb Skandinaaviasse. Investeeringu teinud ASI tegevjuht Tauno Tats näeb Waybilleril suurt tulevikku. «Mitme suure tegija, nagu Nordeconi ja TREV-2 südamed võitnud Waybiller on ennast Eestis selgelt tõestanud. Usume, et sama märkimisväärne edu saadab firmat ka Skandinaavias ning see on alles algus,» rääkis Tats ettevõtte plaanidest.

Digitoodete arendamisele keskendunud Thorgate’ist välja kasvanud Waybiller sai värske rahaeralduse teises investeeringute kogumise ringis. Thorgate grupi juhatuse esimehe Raido Pikkari hinnangul on investeering märk suurest usaldusest. «Ambient Sound Investments on olnud Eesti iduäri üks peamisi käivitajaid – kuhu nemad on ajalooliselt investeerinud, seal on ka sageli rohkemat, kui esmamulje näitab,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles