Baltika vähendas esimeses kvartalis kahjumit 1,3 miljonile eurole

BNS
Copy
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini Foto: Tairo Lutter

Rõivaste jaemüüja Baltika esimese kvartali kahjumiks kujunes sel aastal 1,3 miljonit eurot, pisut üle 300 000 euro vähem kui mullu samal ajal.

Vaatamata kõigis kolmes Balti riigis aasta jooksul vähendatud kauplusepinnale ning vaid Ivo Nikkolo naisterõivaste ja aksessuaaride müügile keskendumisele püsis Baltika müügitulu eelmise aastaga samal tasemel ehk ligikaudu 2,1 miljoni euro juures, teatas ettevõte.

Baltika juhatuse esimehe Flavio Perini sõnul võib olusid arvestades tulemustega rahule jääda, kuid kvartalitulemuste võrdlemisel tuleb silmas pidada mitmeid olulisi muutusi majanduskeskkonnas ja ettevõtte reorganiseerimisel.

«Numbritele lisaks on oluline teada, et eelmise aasta esimeses kvartalis olid meie poed Leedus ja Lätis pea täielikult suletud. Samuti vähendasime võrreldes aastatagusega kaupluste arvu 19 võrra 29 kaupluseni ning oleme müünud pea täielikult läbi veel eelmise aasta alguses müükidest suure osa moodustanud Baltmani ja Montoni toodangu. Selle aasta esimeses kvartalis on meie klientide tarbimiskindlust samas oluliselt mõjutanud veebruaris alanud sõda Ukrainas,» märkis Perini pressiteates.

Perini hinnangul on seetõttu müügitulu samas mahus hoidmine soodne areng. «Täiendavalt lisab positiivsust käesoleva aasta sees avatud kolm uue kontseptsiooniga Ivo Nikkolo brändipoodi – kaks Riia külastatavamates kaubanduskeskustes Spice ja Plaza ning üks Tallinnas Rotermanni kvartalis,» ütles Baltika juhatuse esimees.

E-poe esimese kvartali müügitulu oli 337 000 eurot, mis on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vähenenud 65 protsenti. 2021. aasta esimese kvartali tulemus ei ole Baltika teatel aga täielikult võrreldav, sest e-poe tulemus sisaldas peamiselt Baltmani ja Montoni allahinnatud toodete müüki.

Kvartali brutokasum oli 849 000 eurot, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 24 000 euro võrra. Ettevõtte brutokasumi marginaal oli esimeses kvartalis 40,91 protsenti ehk samal tasemel, mis eelmisel aastal samal perioodil.

Grupi turustus- ja üldhalduskulud olid esimeses kvartalis ligi 2,2 miljonit eurot, vähenedes 17 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Jaeturu kulude vähenemine on seotud üldiste kulude kokkuhoiuga ja kahjumlike poodide sulgemisega. Peakontori turustus- ja üldhalduskulud on vähenenud veel 133 000 euro võrra võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Baltika Grupp lõpetas kvartali 528 000 euroga raha ja raha ekvivalentidena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles