Elektritootjad tegid märtsis Elektrilevi võrgus rekordi

BNS
Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Liis Treimann

Elektrilevi võrku kuuluvad elektritootjad andsid märtsis võrku ligi 71 gigavatt-tundi energiat – võrku antud kogus kasvas eelmise aasta märtsiga võrreldes 31 gigavatt-tunni võrra ehk 71 protsenti.

Elektritootjate võrku antud elektrivõimsus ulatus 27. märtsil kell 14.00 347 megavatini, mis oli ligi 41 protsenti selle tunni Elektrilevi võrgu tarbimisest, teatas Elektrilevi. Esimest korda ajaloos läks elektritootmise maksimaalne võimsus Elektrilevi võrgus üle 300 megavati tänavu 28. veebruaril.

«Huvi väiketootmise vastu on endiselt erakordselt kõrge. See kõik aitab meil vähendada elektrikadusid võrgus ning hoida võrgutasud stabiilsed ja vähem oluline ei ole ka kõigi panus rohelisemasse keskkonda,» kommenteeris Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Erakordselt kõrgete elektritootmise koguste kasvule aitas tema sõnul oluliselt kaasa ka keskmisest päikeselisem ilm. Kui veebruaris ületati 300 megavati piir esimest korda, siis aprillis on päiksepaisteliste ilmade korral selle ületamine juba igapäevane ning ulatub esialgsetel andmetel kuni 360 megavatini tunnis.

«Praeguse trendi jätkudes võib prognoosida, et kaugel pole olukord, kus enam kui pool Elektrilevi võrgus tarbitavast elektrist toodetakse tarbijate juures,» lisas Härm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles