Enamik eestlasi ei pelga võõrtööliste sisenemist tööturule

BNS
Copy
Ukraina töölised Eesti maasikapõllul.
Ukraina töölised Eesti maasikapõllul. Foto: Tairo Lutter

Värskest CV-Online’i uuringust selgub, et tööealistel eestlastel ei ole valdavalt hirme seoses sisserändajate tööle asumisega Eestis. Võõrtööjõu peamiste eelistena nähakse tööjõupuuduse vähenemist, lisanduvaid uusi oskusi ja teadmisi ning mitmekesisemat tööturgu.

Uuringust lähtudes kardetakse peamiselt palkade vähenemist, kultuuriliste konfliktide tekkimist ning töökoha kaotamist.

«Teisalt selgub, et 70 protsenti vastanutel ei ole tegelikult hirme võõrtööjõu lisandumise pärast Eestis,» selgitas CV-Online’i turundusjuht Karla Oder. «Kuna hetkeolukord võimaldab luua uusi töökohti, tõsta positiivset konkurentsi tööandjate vahel ning edendada hoolivuskultuuri, siis usume, et pikemas perspektiivis tuleb võõrtööjõud tööturule kasuks.»

Uuringust ilmnes, et vastanud põhjendasid võõrtööjõu positiivset mõju peamiselt tööjõupuuduse vähenemisega, uute oskuste ja teadmiste lisandumisega, mitmekesisuse suurenemisega tööturul ning ka ettevõtluse edenemisega. Vähemal määral toodi välja oskustööliste nõudluse tasakaalustamist, uute töökohtade loomist, tööjõu noorenemist ja tähelepanu suurenemist vaimsele tervisele.

Võõrtööjõu uuringu kokkuvõte põhineb CV-Online’i aprillis tehtud küsitlusel, millega uuriti tööealiste eestlaste seisukohti võõrtööjõu suhtes. Uuringus osales 4330 vastajat, kellest enamik on tööealised inimesed erinevatest tegevusvaldkondadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles