Nordica võtab kasutusele esimese 180-kohalise lennuki

Jaanus Vogelberg
, ajakirjanik
Copy
Foto: Airbus.

Riiklik lennundusgrupp Nordic Aviation Group AS (NAG) lisab sel suvel lennukiparki esimese 180-kohalise Airbus 320 lennuki. 

Seni on grupp keskendunud regionaalsete liinide teenindamisele suuremate lennufirmade ülesandel just väiksemate, CRJ900 ja ATR72 lennukitega ning seda Xfly kaubamärgi all. 180-kohalise lennuki lisamine lennukiparki avardab ärivõimalusi NAGi jaoks täiesti uues turusegmendis ka Eesti turul, teatas lennufirma. 

Otsus tähendab seda, et kontsernil tekib võimekus pakkuda nii Eesti turule kui ka suurematele Euroopa lennufirmadele, reisikorraldajatele ja tšarterlendude organiseerijatele täisteenust, ehk lennukeid 70 kuni 180 istekohani.

Sisenemist uude turusegmenti on ette valmistatud terve koroonapandeemia jooksul, et olla valmis «uue normaalsuse» saabumiseks. Airbus A320 lennukit hakatakse käitama Nordica lennuettevõtja sertifikaadil, mille alt hallatakse praegu ühe CRJ900ga Rootsi siseliini, kohaliku omavalituse riigihanke korras.

Nordic Aviation Groupi esindaja Jan Palmer ütles, et tegu on grupi jaoks loomuliku arenguga. «Pärast kuut aastat edukat tegutsemist regionaallendude turul väiksemate lennukitega oleme valmis sisenema oluliselt laiemasse ja võimalusterohkemasse turusegmenti. See loob ettevõttes nii uusi ärivõimalusi kui ka väärtuslikku lennunduskompetentsi kogu Eestis. Suured kommertslennufirmad keskenduvad üha enam oma prioriteetsetele tegevustele ja regionaalse iseloomuga lennuoperatsioone ning lisamahte lennuhooaja kõrgperioodil ostetakse sisse just meiesugustelt ettevõtetelt.»

«Oma potentsiaalsete klientidega peetud arutelude põhjal oleme veendunud, et suudame järgmise paari aasta jooksul leida tööd vähemalt kümnele Airbus A320 lennukile. See võimaldab meil jõuda hädavajaliku kriitilise massini ja saada selles segmendis samuti oluliseks tegijaks Põhja-Euroopas,» ütles Anton Õnnik Nordica kommertsosakonnast. 

Nordica käitab kokku seitset ATR72-600, üheksat CRJ900 ja alates 1. juulist ka Airbus A320 lennumasinat. Kontsernis töötab 480 lennundusspetsialisti ja ettevõttel on baas lisaks Tallinnale Stockholmis, Kopenhaagenis, Aarhusis, Vilniuses ja Turus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles