Kindlustusfirma: liikluskindlustuspetturid on pahatihti BMW-juhid

BNS
Copy
BMW logo.
BMW logo. Foto: CHRISTOF STACHE

Ergo kindlustus puutub aastas kokku sajakonna kindlustuspettusega, millest osa jõuab kriminaalmenetluseni – enamasti on juhtumid seotud liiklusega, levinuim skeem on võltsida õnnetuse toimumise täpset aega ja patustajad on seejuures suurelt jaolt BMW-juhid.

«Ehkki valdav enamus kindlustusfirma klientidest on ausad, leidub siiski ka neid, kes endiselt üritavad petuskeemidega lisatulu teenida või kuritegelike võtetega kahjunõudest pääseda,» märkis Ergo kommunikatsioonispetsialist Hardi Keerutaja pressiteates.

Näiteks sõitis üks juht Lõuna-Eesti väikelinnas otsa pargitud autole. Kui ta kahjuteate esitas selgus, et tema auto liikluskindlustus oli kehtima hakanud vaid mõned tunnid enne juhtunut. Uurimisel tuli välja, et süüdlane oli kokkupõrke aja kohta valetanud ja lepingu sõlmis ta tegelikult pärast õnnetust. Nii pidi ta kindlustusele maksma kogu kannatanule hüvitatud kahju. Kokku tähendas see lisaks 6000-eurosele kaotusele ka häbimärki krediidiajaloos, mida saanuks vältida 5-eurose kuumaksega kindlustust ausalt makstes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles