Põhja-ja Baltimaade koostöösse investeeritakse 30 miljonit krooni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vanalinn.
Tallinna vanalinn. Foto: Svetlana Zaitseva / SL Õhtuleht

Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Balti riikide valitsuste kokkuleppe kohaselt käivituvad jaanuaris uued Põhja-Balti mobiilsusprogrammid avaliku halduse, ettevõtluse ja kultuuri vallas.

Enam kui 30 miljoni krooni suuruse aastase eelarvega programm vältab 2009-2013 ning seda finantseeritakse ühiselt vastavalt iga riigi majanduse suurusele.

Programmid on avatud kõigile taotlejatele Põhja- ja Baltimaadest.

«Nende kolme ühise Põhja-Balti liikuvusprogrammiga on Põhja- ja Baltimaade koostöö sisenenud uude faasi. Programmid toetavad kaheksa riigi vahelist poliitilist koostööd ning aitavad kaasa meie suhete süvenevale tugevdamisele,» rääkis Leedu välisminister Vygaudas Ušackas. Leedu on käesoleval aastal ka Balti Ministrite Nõukogu eesistuja.

«Põhja-Balti koostöö aitab kaasa tugevale Läänemere regiooni loomisele, mis tõmbab ligi uusi kodanikke, ettevõtteid, investoreid ja töölisi. Koos võimaldab see postiivselt mõjutada regiooni (majanduslikku) kasvu, heaolu ja konkurentsivõimet,» tõdeb Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretär Halldor Asgrimsson.

Avaliku halduse mobiilsusprogramm toetab riigiametnike ja teiste avaliku sektori töötajate õppevisiite, praktikume, koolitust ja võrgustikutegevusi. Eesmärk on aidata kaasa kogemustevahetusele ja kooskõlastada avaliku sektori tõhusaid töömeetodeid.

Tööstuse ja ettevõtluse mobiilsusprogramm toetab mitmesuguseid valdkonnaga seotud inimeste õppevisiite, praktikume, koolitust ja võrgustikutegevusi.

Eesmärk on tugevdada ja edendada majanduslikku koostööd, ettevõtlust, piirkondlikku klastrikoostööd ja innovatsiooni võimalusi.

Kultuuri mobiilsusprogramm  toetab kunstnike resideerumist, võrgustikutegevust ja kultuuriprofessionaalide liikuvust. Eesmärk on luua kandepind innovatiivse ja dünaamilise Põhja-Balti kunsti- ja kultuurieluks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles