Gaasiterminali rajamine Paldiskisse saab hoo sisse

Erkki Erilaid
Copy
Energiakontsern Alexela ja Eesti Gaasi omanik Infortar teatasid, et ehitavad ühisel jõul Paldiskisse veeldatud maagasi terminali. Eile tutvustasid plaane Infortari tegevjuht Martti Talgre (vasakult), Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja Alexela nõukogu esimees Heiti Hääl. 
Energiakontsern Alexela ja Eesti Gaasi omanik Infortar teatasid, et ehitavad ühisel jõul Paldiskisse veeldatud maagasi terminali. Eile tutvustasid plaane Infortari tegevjuht Martti Talgre (vasakult), Infortari juhatuse esimees Ain Hanschmidt ja Alexela nõukogu esimees Heiti Hääl. Foto: Sander Ilvest

Enam ei saa valitsuse otsust oodata, kui tahame juba tänavu Vene gaasist loobuda, tõdesid kümmekond aastat Paldiskisse gaasiterminali kavandanud energiakontserni Alexela ja äsja ettevõtmisega liitunud Infortari esindajad.

Veeldatud maagaasi (LNG) terminali ehitus lükatakse käima juba aprillis ja kuigi terminali äririsk on suur, teisiti me stabiilseid gaasitarneid Läänemere ümbruses projektis osalejate kinnitusel tagada ei suuda.

Alexela ja Eesti Gaasi omanikfirma Infortari ühiseesmärk on terminal tööle panna novembris, et tagada tarnekindlus juba enne saabuvat kütteperioodi. Terminalitaristu hind ulatub 40 miljoni euroni ja esimesed suuremad investeeringud näiteks ehitusel vajamineva terase ja pika tarneajaga seadmete ostmiseks on juba tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles