Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus muudetakse valitsusasutuseks

BNS
Copy
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse logo
Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse logo Foto: Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus

Valitsus kinnitab neljapäevasel istungil Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse ümber valitsusasutuseks ja muudab kaitseministeeriumi valitsemisala ülesannete jaotust.

See võimaldab koondada riigikaitseks vajalike varade haldamise ja riigikaitseliste ehitiste töövõime tagamise üheks tervikuks.

Kaitseressursside amet, mis seni tegeles mh riigikaitseks vajalike varade ja vahendite sundkoormamisega, korraldab edaspidi vaid inimressurssidega seotud teenuseid.

Lisaks tehakse laevastike ühendamisega seotud Vabariigi Valitsuse seaduse muudatus, millega sätestatakse kaitseministeeriumi valitsemisala ülesandeks õhuruumi ja merepiiri valvamine ning merereostustõrje korraldamine.

Samuti muudetakse paindlikumaks ja kiiremaks riigivara üleandmine või ajutisse kasutusse andmine asutusele, kes vajab seda hädaolukorra, kõrgendatud kaitsevalmiduse, sõjaseisukorra lahendamiseks või mobilisatsiooni või demobilisatsiooni toetamiseks või korraldamiseks.

Tänu muudatustele suureneb Eestis valdkondlik olukorrateadlikkus ja võime kiiresti reageerida Euroopa ja maailma julgeolekuolukorrale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles