Putin: Venemaa leiab Euroopa energiaturule alternatiivi (1)

BNS
Copy
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Klimentyev

Vene president Vladimir Putin ütles kolmapäeval, et Moskva otsib energia eksportimiseks uusi turge, kuna lääneriigid kehtestasid riigile Ukrainasse tungimise eest sanktsioonid.

Moskvale on alates Ukrainasse tungimisest 24. veebruaril kehtestatud hulga sanktsioone, sealhulgas ka energiaembargosid.

«Meil on kõik vahendid ja võimalused alternatiivsete lahenduste kiireks leidmiseks,» ütles Putin Arktika piirkonna arengu teemalisel valitsuse kohtumisel.

«Mis puudutab Vene naftat, gaasi ja kivisütt: me saame suurendada nende tarbimist siseturul... ja samuti suurendada energiaressursside pakkumist teistele maailmajagudele, kus neid tõesti vaja on,» lisas ta.

Ühendriigid on osana sanktsioonidest keelanud Vene nafta ja gaasi impordi, Euroopa Liit ja Jaapan on keelanud Vene kivisöe impordi.

Euroopa Liit, mis saab 40 protsenti oma gaasist Venemaalt, on tõrjunud üleskutseid gaasikraanid kohe kinni keerata, kuid haub plaani tarnete järk-järguliseks lõpetamiseks.

Saksamaa on loobunud ka vastuolulisest Nord Stream 2 gaasijuhtmest, mis pidanuks Vene gaasitarnet Euroopasse märkimisväärselt suurendama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles