Finantsinspektsioon andis Paywerkile makseasutuse tegevusloa

PM Majandus
Copy
Paywerki juhatuse liige Jan Andresoo.
Paywerki juhatuse liige Jan Andresoo. Foto: Paywerk

Paywerk sai tegevusloa, mis annab õiguse osutada klientidele makseteenuseid, milleks on maksete täitmine ja vastuvõtmine (näiteks kaardimakse internetis), rahasiire, kontoteabe ja makse algatamise teenus.

Finantsidu Paywerk pakub e-poodidele mugavat makselahendust, kus lisaks Mastercard või Visa kaardimaksele on ostjal võimalik tellitud kauba eest maksta hiljem või mitmes osas.

Ülemailmselt on «osta kohe, maksa hiljem» (BNPL) lahendus osutunud väga populaarseks tänu e-kaubanduse võimsale laienemisele ning ostjate soovile soetatavat kaupa proovida. Paywerki platvorm on nn BNPL sektori ettevõtete seas eriline, sest annab pankadele ja teistele finantseerijatele võimaluse pakkuda maksa hiljem lahendust lihtsa integratsiooniga. Lisaks on Paywerk esimene BNPL-pakkuja, mis on üles ehitatud piiriülest e-kaubandust silmas pidades. Paywerki esimesed sihtturud on Saksamaa, Poola ja Austria.

«Paywerki makseplatvorm ühendab kaupmehed ja erinevate riikide finantseerijad, luues unikaalse «osta kohe, maksa hiljem» makseteenuse, mis võimaldab teha teenus rahvusvaheliseks,» ütleb asutaja Jan Andresoo. «Finantsinspektsiooni litsents aitab teha efektiivset koostööd pankadega, andes neile turvatunde, et raha, mis liigub läbi Paywerki, on kaitstud.»

Paywerki juhatuse liikmed on Jan Andresoo ja Erkki Saarniit, nõukogusse kuuluvad Priit Põldoja, Raino Paron ja Marko Varik. Investorite seas on Taavi Kotka, Sergei Anikin, Inbank ja Rain Rannu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles