RIA paneb miljon eurot uudsesse Bürokrati tehisintellekti arendusse

PM Majandus
Copy
Maksuamet on tagastanud 58 741 605 eurot enammakstud tulumaksu.
Maksuamet on tagastanud 58 741 605 eurot enammakstud tulumaksu. Foto: SWNS/SWNS

Riigi Infosüsteemi Amet (RIA) kuulutas välja täiendava miljoni euro suuruse raamhanke riigi tehisintellekti Bürokrati teenuste arendamiseks. Hankele kvalifitseerumiseks piisab vaid pakkumuse esitamisest.

RIA masinõppe- ja keeletehnoloogia osakonna juhi Kaupo Laagrikülli sõnul on tegemist eksperimentaalse raamhankega.

Kui tavapäraselt tellitakse ühelt partnerilt kas tervikteenus või vähemalt selle suuremad ärifunktsionaalsused, siis Bürokrati arenduste puhul vastutab kliendi jaoks terviku kokkupanemise eest tellija ise. Töövõtjatelt oodatakse selleks vajalike täpselt sihitud tööampsude tegemist.

«Näiteks peenhäälestatud andmebaasipäringud, keeletehnoloogia- ja masinõppelahendused, logide alusel monitooringuskriptide loomine, olemasolevate üksikute funktsionaalsuste asendamine efektiivsematega ja nii edasi,» kirjeldas Bürokrati arhitekt Rainer Türner töid. 

Raamhankes osalejad peavad olema valmis ka avaarenduseks, sest arendaja arvutist jõuab kood otse avalikku koodihoidlasse.

Bürokrati meeskond kutsub hankes osalema kõiki, kes on kogenud tarkvaraarenduses, keeletehnoloogias ja masinõppe rakendamises. Meeskonna minimaalne suurus on üks inimene, nõuded ettevõtte ajaloo ja varasemate tööde portfelli kohta puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles